Va este dor de bujori? Iata ce variante aveti pentru a-i inlocui

0
4084
Va este dor de bujori? Iata ce variante aveti pentru a-i inlocui

Vine vara! In sfarsit vine vara si implicit si momentul ca gradina sa fie si mai infloritoare. Legume, flori, copaci infloriti sau deja roditori, zile lungi si calduroase. Intr-un cuvant tot ce ne trebuie pentru a ne bucura de viata. Iar mireasma gradinii ne face sa ne dorim ca vara sa tina o vesnicie. Si ar fi frumos ca o data cu vara, la fel de mult sa tina si bujorii.

Din pacate, incepurul verii inseamna si sfarsitul minunatilor bujori care ne-au umplut pana acum gradina de culoare si parfumuri delicate. Dar vestea buna este ca mai exista cateva plante asemanatoare cu bujorii care ne pot alina oful:

Trandafirii englezesti de gradinaVa este dor de bujori? Iata ce variante aveti pentru a-i inlocui

La fel ca si bujorii, trandafirii englezesti de gradina sunt disponibili intr-o varietate larga de pasteluri si nuante corale. Aceasta specie de trandafiri are petalele asemanatoare cu cele ale bujorilor, care reflecta aspectul iconic de „ghemotoc pufos” de petale al acestora, iar asemanarea devine si mai vizibila atunci cand trandafirii englezesti ajung la apogeul infloririi.

DaliaVa este dor de bujori? Iata ce variante aveti pentru a-i inlocui

Frumoasa corola bogata a daliei este disponibila intr-o paleta minunata de culori, la fel ca si bujorii. Dar cea mai mare asemanare dintre cele 2 se regaseste in structura petalelor care sunt asezate pe corola in acelasi fel, inflorind de la exterior pentru a ajunge treptat la miezul proaspat.

RanunculusVa este dor de bujori? Iata ce variante aveti pentru a-i inlocui

Ranunculus este o floare mai putin cunoscuta la noi in tara. Aceasta este adesea confundata cu bujorii de cei mai putin cunoscatori, datorita structurii stranse a petalelor care ii confera o textura si o forma asemanatoare. De asemenea, Ranunculus se gaseste intr-o varietate de culori care sunt aproape identice cu ale bujorilor.

 

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.