Top 5 plante de gradina indestructibile

0
1379

Este bine ca in fiecare gradina sa existe cateva plante care sa supravietuiasca, indiferent de conditiile la care sunt supuse.

Nu este vorba neaparat ca am face-o intentionat, dar trebuie sa recunoastem ca nu avem intotdeauna timp si energie sa le udam, nu toate locurile din gradina ofera conditii optime dezvoltarii plantelor, sau conditiile meteo efectiv ne joaca feste.

Cu toate aceste motive, gradina trebuie totusi sa supravietuiasca si exista cateva plante aproape indestructibile:

1. RudbeckiaTop 7 plante de gradina indestructibile

Rudbeckia este o floare originara din America de Nord, specifica zonelor de campie, fiind usor de cultivat si intretinut si este foarte rezistenta.

Aceasta se prinde pe o bucata de pamant din care isi extrage substantele de care are nevoie. Este impresionant cum aceasta planta se dezvolta fara prea multa ingrijire, dar ca oricare alta planta de campie, Rudbeckia are tendinta de a-si indesi radacinile, lucru care ar putea-o sufoca la un moment dat.

In acest caz, este indicat ca o data la cativa ani sa fie rarita.

2. EchinaceaTop 5 plante de gradina indestructibile

Este o planta foarte populara, cunoscuta in mod special pentru proprietarile curative si face parte din familia crizantemelor.

Aceasta planta dezvolta o tesatura deasa de radacini care sustine nu numai solul ci si intregul grup de flori.

Daca va doriti o planta care sa reziste pe un sol sarac si plin de soare, Echinacea este castigatoarea!

3. HemerocallisTop 5 plante de gradina indestructibile

Este o planta perena(Care traieste si rodeste mai multi ani de-a randul, avand o radacina persistenta din care se dezvolta in fiecare primavara o nouă tulpina), infloritoare si disponibila intr-o varietate de soiuri.

Aceasta planta a fost dezvoltata ani la rand si studiata de cultivatori profesionisti, deoarece nimic nu o poate intrece: supravietuieste secetei, inundatiilor, neglijarii, iar daca aveti un loc cu prea mult soare, neprietenos, unde nicio planta nu este fericita, i-ati putea acorda o sansa acesteia.

4. Hosta-Crinul de toamnaTop 5 plante de gradina indestructibile

Este o planta perena care poate supravietui multi ani fara ingrijiri speciale, in zone dificile, pline de umbra, din gradina si a fost preferata gradinarilor datorita faptului ca nu necesita ingrijire si arata bine in oricare perioada a anului. Si de asemenea, pare ca traieste vesnic.

5. SedumTop 5 plante de gradina indestructibile

Numita si iarba grasa sau iarba de soaldina, sedum este o planta ce se adapteaza cu usurinta atat in casa cat si in gradina.

Este o planta suculenta, nu are nevoie de apa suplimentara si se dezvolta cel mai bine pe sol neroditor, nisipos, stancos.

Tulpina subtire si suculenta se ridica primavara si ramane activa tot sezonul. Pana ce ii vine timpul sa fie tunsa, la baza rasar deja alte tulpini, inca din timpul toamnei si asteapta linistita in timpul iernii, venirea primaverii pentru a putea inflori.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.