Termoizolatia- o solutie eficienta. Pentru ce optam? Partea I

0
718
Termoizolatia- o solutie eficienta. Pentru ce optam? Partea a II-a

Termoizolatiile au devenit un must have al fiecarei constructii noi. Creste nivelul de confort si reduce semnificativ cheltuielile de incalzire pe perioada iernii. Pe langa aceste doia aspecte importante, o termoizolatie executata cu materiale de buna calitate ne poate aduce si beneficiul izolatiei fonice.

Cele mai utilizate solutii de termoizolatie sunt polistirenul extrudat, polistirenul expandat si vata minerala.

O cladire neizolata termic pierde din caldura intr-o proportie de 35% din cauza diferentei de temperatura dintre mediul intern si mediul extern, in timp ce o cladire izolata termic nu mai permite transferul termic cu mediul extern.

Haideti sa vedem care sunt solutiile existente si in ce conditii pot fi eficiente:

Polistirenul extrudat

Acest tip de material este eficient in zone umede, datorita densitatii ridicate dar si a faptului ca prezinta o impermeabilitate mai mare fata de celelalte materiale. Duritatea si elasticitatea ridicata a acestui material ii asigura rezistenta si eficienta in fata umezelii si a altor factori de natura termica, ce pot influenta, in timp, calitatea de termoizolant a acestuia.

Polistirenul extrudat are o celulatie inchisa ce nu permite trecerea aerului si poate rezista la interactiunea cu agenti chimici sau la uzura.

Chiar daca pare a avea o rezistenta buna, acest tip de material nu este indicat pentru izolarea fatadelor.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.