Termoizolatia- o solutie eficienta. Pentru ce optam? Partea a II-a

0
845
Termoizolatia- o solutie eficienta. Pentru ce optam? Partea a II-a

Pentru ca termoizolatia nu mai este un lux, ci este o metoda eficienta de a reduce costurile de incalzire si de a trai mai confortabil, va prezentam astazi inca doua solutii de termoizolatie:

Polistirenul expandat

Este o solutie ieftina si permite montajul fara prea mare efort.

Este indicat in izolarea fatadelor, dar poate fi folosit si pentru izolarea pardoselilor sau a tavanelor, datorita proprietatii acestuia de a incetini transferul de vapori de caldura in mediu exterior.

Pentru izolarea fatadelor este recomandat ca grosimea panourilor sa fie peste 5 cm, grosimea ideala fiind intre 8 si 10 cm.

Este usor de montat si de asemenea este usor ca si greutate, ceea ce minimizeaza un posibil impact asupra rezistentei cladirii.

Fiind o solutie mai ieftina, calitatea acestuia nu poate fi comparata cu cea a altor materiale termoizolante.

Vata minerala

Este cea mai scumpa varianta dintre cele propuse, dar ofera totodata si cea mai eficienta metoda de termoizolatie.

Prin tehnologia de realizare, vata minerala permite retinerea unui volum mare de aer, care este impiedicat de fibrele continue sa circule liber.

Materialul se gaseste sub forma de role sau placi, este usor de montat si poate fi folosit atat la interior cat si la exterior.

In comparatie cu celelalte variante, vata minerala este ignifuga si rezista la umezeala si condens. De asemenea, datorita celulatiei mari permite aerisirea si nu favorizeaza dezvoltarea microorganismelor.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.