Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan

0
2328
Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan

Fie ca va place sau nu, stilul Shabby Chick este prezent in designul interior de cateva decenii si nu da semne ca ar vrea sa renunte.

Caracterizat prin tesaturi usor uzate, culori pastelate sterse si o istorie insemnata, stilul Shabby Chic presupune readucerea la viata a unui decor vechi.

Apeland la inspiratia caselor de tara victoriene, unde cretonul si suprafetele vopsite erau foarte populare, acest stil de design vorbeste despre crearea unui aspect elegant, definit de textile romantice, mobila invechita si accente delicate.

De asemenea, acest stil combina elemente demodate si obiecte de lux pentru a crea un amestec hibrid- lemn reconditionat si in forma naturala, borcane masonice, culori sterse si lenjerii vintage, toate fac din Shabby Chic un stil usor de reprodus cu obiecte pe care multi pasionati le detin deja.

Stilul a fost introdus pentru prima data la jumatatea secolului al XVIII-lea de Rachel Ashwell. O mare parte a acestui stil se rezuma la diferite nuante de alb, pasteluri si motive florale, un amestec de accesorii vintage si uzate, obiecte de argint noi si mobilier confortabil. O casa decorata in acest stil este primitoare, calda si reconfortanta, asemanatoare casei bunicii, dar ceva mai in trend, iar aprinderea delicata a lumanarilor, florile proaspete si accentele de dantela intaresc acest sentiment.

Ceea ce face Shabby Chic in mod special atragator pentru pasionatii de vintage este faptul ca acest stil incurajeaza folosirea obiectelor detinute. Mobilierul din lemn alb vechi si decojit este un trend popular in acest design, la fel ca si folosirea materialelor vintage pentru a crea draperii, naproane sau batiste. Ceea ce descrie stilul Shabby Chic cel mai bine este „electic glam”, cu atingeri stralucitoare si cristal care dau stilului un aer luxuriant. De asemenea populare in acest stil sunt si candelabrele de cristal, perdelele din dantela, elementele din fier forjat alb, culorile pastelate, sticlaria vintage si paturile albe.

Este extrem de usor de adoptat un asemenea stil, iar pentru a va dovedi, va lasam in compania unui album care va va face sa intelegeti mai bine despre ce vorbim:Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan Stilul Shabby Chic-lux Victorian in trend contemporan

 

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.