Sfaturi utile pentru a creste muschi in gradina

0
2423

Daca aveti gradina amenajata cu pietre decorative sau aveti gardurile din piatra atunci aveti locul ideal pentru a creste muschi, deoarece acesta arata minunat in gradina, in special pe pietre sau pe garduri.

Pentru a putea creste muschi in gradina trebuie doar sa ii asigurati conditiile de care are nevoie si sa aveti rabdare pana se stabilizeaza

Ce ii place muschiului?

Muschiul prefera umezeala, umbra si in general solul acid. Un loc partial spre total umbrit este esential pentru dezvoltarea muschiului. Soarele puternic al dupa-amiezii poate distruge un petic de muschi intr-un timp foarte scurt.

Muschiul nu are radacini, ci doar niste firisoare prin care isi ia nutrienti din pamant si de aceea se poate usca foarte repede.

Cum il putem creste?

Cea mai simpla cale de a „dezvolta” muschi in gradina este de a lua efectiv o bucata de muschi de undeva si de a o muta acolo unde am vrea sa avem muschi.

Greblati si „zgariati” putin suprafata de pamant pe care o sa puneti de muschi pentru ca firisoarele de radacina sa faca priza cu pamantul. Udati bucata de pamant si puneti bucata de muschi deasupra, presand-o bine. Poate fi de ajutor sa fixati bucata de muschi cu cateva pietre usoare.

Muschiul recent transplantat va trebui mentinut in permanenta umed in primele saptamani si veti fi sigura ca s-a prins atunci cand nu se desprinde de pe sol daca incercati sa il ridicati usor.

Pentru a evita ca muschiul sa nu se prinda este indicat sa il plantati pe acelasi tip de sol de pe care a fost luat.

Cum il facem sa creasca pe pietre sau pe gard?

Este putin mai dificil ca muschiul sa se dezvolte pe pietre, garduri sau alte suprafete deoarece varianta de a-l planta efectiv pe acea suprafata nu functioneaza.

Puteti incerca un mix de muschi cu iaurt sau lapte batut pe care efectiv il pulverizati pe suprafata unde doriti sa cultivati muschi.

Amestecati 2 cani de iaurt natural sau lapte batut cu o cana si jumatate de muschi tocat pana ce obtineti un amestec cremos si care poate fi intins. Daca amestecul este prea fros puteti adauga o cantitate mica de apa, iar daca este prea subtire, puteti adauga mai mult muschi.

Intindeti cu pensula amestecul pe suprafata si lasati-o sa actioneze o zi-doua.

La inceput se poate sa apara mucegai, dar in aproximativ 6 saptamani ar trebui sa vedeti semne de aparitie a muschuiului.

Cum il mentinem?

Pentru ai asigura continuitatea, trebuie sa pastram conditiile de care acesta area nevoie: umbra, umezeala si un sol cu pH scazut. De asemenea, trebuie sa curatam in permanenta locul de buruieni, deoarece acestea au radacini care vor consuma toata apa din sol iar muschiul se va usca.

De asemenea, asigurati-va ca inlaturati frunzele uscate de pe muschi sau de langa acesta.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.