Sfaturi „smart pentru o gradina si un gradinar „smart”

0
894
Sfaturi

Nu aveti nevoie de un smartphone sau alte dispozitive destepte pentru o gradina desteapta, dar putem spune ca tehnologia poate fi de ajutor. Este foarte important sa utilizam tehnici bune de gradinarit si metode prietenoase pentru mediu pentru a face gradinaritul mai usor, mai ieftin si mai distractiv.

Ce putem face mai exact?

  1. Semintele pre-ambalate pot face semanatul mai usor in sezonul urmator. Unele seminte pot fi greu de manevrat si greu de depozitat, din cauza conditiilor, iar aceasta solutie poate fi una extrem de eficienta.
  2. Cronometrele Wi-Fi si alte „controller-e” pentr usistemele de irigatie pot face udarea gradinii floare la ureche. Este o solutie extrem de eficienta pentru cei care nu au atat de mult timp sa se ocupe de gradina, iar unele dispozitive sunt suficient de inteligente incat sa se sincronizeze cu conditiile meteo si sa detecteze schimbarile atmosferice. Exista chiar sisteme ce pot fi controlate prin smartphone, tableta sau alte dispozitive mobile, prin care puteti modifica programul de irigare ce oriunde si oricand.
  3. Puteti da o mana de ajutor mediului si insectelor care populeaza gradina. plantati mai multe specii de plante care asigura polenul si nectarul necesar albinelor si fluturilor. In schimb, acestea cresc randamentul gradinii.
  4. Un gradinar destept nu presupune doar un beneficiu personal, ci presupune si grija fata de mediul inconjurator si perpetuarea bunastarii catre generatiile viitoare. Nu poluati solul cu materiale nedegradabile ca afecteaza mediul. Nu ingropati plasticele in pamant si reciclati toate resturile alimentare, pe care le puteti transforma in compost, un ingrasamant natural pentru gradina dumneavoastra.
  5. Economisiti bani si asigurati prosperitatea plantelor din gradina cu schimburi de seminte. Strangeti semintele atunci cand este cazul si faceti schimburi cu alti gradinari.
  6. Ramaneti realisti. Chiar daca va doriti sa aveti in gradina specii neobisnuite si unice, nu merita sa investiti bani si timp in specii care nu se potrivesc regiunii si climei.
  7. Adunati apa de ploaie. Va scadea consumul de apa si implicit factura si veti avea o resursa naturala pretioasa.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.