Sfaturi simple pentru a gasi cea mai potrivita schema de culori

0
782
Sfaturi simple pentru a gasi cea mai potrivita schema de culori

Crearea unei scheme sau a unei palete de culori pentru a ne decora casa poate fi o activitate extrem de provocatoare. Exista mii de culori care ne ofera un numar uluitor de posibilitati si de obicei ne umpem capul cu o multime de variante in speranta de a gasi o culoare care sa poata coordona toate celelalte culori, dar aceasta abordare se bazeaza pe noroc si poate necesita multe zile de cautari si multe eforturi pentru a gasi o schema de culori potrivita.

Exista totusi cateva modalitati mult mai simple de a gasi inspiratie, decat abordarea profesionala si astazi va vom prezenta doua dintre ele:

Roata culorilorSfaturi simple pentru a gasi cea mai potrivita schema de culori

Roata culorilor poate fi o solutie palpabila si mai simpla pentru a gasi inspiratie in alegerea culorilor. Aceasta metoda se bazeaza pe teoria culorilor de baza si ne poate oferi cadrul pentru a gasi cea mai potrivita schema de culori. Este o metoda de abordare incercata si reala si este un cadru de baza pentru alegerea schemei potrivite. Odata ce v-ati decis ce ati dori sa folositi, de exemplu o schema complementara, va trebui sa gasiti albastrul sau galbenul potrivit spatiului.

ImitatiaSfaturi simple pentru a gasi cea mai potrivita schema de culori

Aceasta abordare presupune efectiv gasirea unei camere preferate si folosirea acelorasi culori in proiectul de design. Nu este nimic gresit in a reproduce ideile altora si de a le transpune in propria casa. Este totusi o abordare putin riscanta daca sursa de inspiratie o reprezinta o revista sau mediul online, intrucat culorile pot diferi in abordarea reala. Intotdeauna culorile se comporta diferit in fiecare camera, in functie de lumina, alte suprafete si chiar in functie de culorile reflectate din mediul exterior.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.