Sfaturi pentru a decora in jurul unei culori existente

0
941

In fiecare casa exista culori pe care nu le putem schimba, sau pe care nu le putem schimba chiar acum. Fie ca am cumparat o casa colorata deja, fie ca mocheta nu se mai potriveste ori mobila parca nu se mai integreaza in peisaj, iti dam cateva sfaturi pentru a scoate ce e mai bun din aceste culori pe care nu le poti schimba:

1. Definirea problemei

Culoarea este demodata sau pur si simplu nu iti place? Ai incercat toate variantele pentru a o schimba? Ai putea convietui cu aceasta culoare pentru cativa ani daca ai gasi o modalitate de a o neutraliza sau de a o acoperi in vreun fel?

Cheia definirii oricarei probleme este de a pune intrebari pentru ca solutia sa se contureze intr-un raspuns.

2. Identificati care este problema cu acea culoare

Poti privi un covor demodat care este verde. Dar orice culoare are o nuanta ascunsa.

Un pas esential in decorarea casei in functie de o culoare deja existenta este sa cunosti acea culoare in profunzime, atat la suprafata cat si in interior. Puteti invata despre secretele culorilor si subtonurile acestora pentru a evita alegerea culorilor gresite.

De exemplu, subtonul acelui covor verde poate fi galben, albastru, verde sters ce aduce spre gri. Identificarea subtonurilor poate fi esentiala pentru a va „impaca” cu acea culoare.Sfaturi pentru a decora in jurul unei culori existente

3. „Mascheaza” culoarea

Exista doua solutii atunci cand trebuie sa amenajam in jurul unei culori pe care nu o putem schimba, iar prima optiune poate fi contrara parerii noastre potrivit careia nu ne place culoarea si punct, dar poate oferi cea mai buna solutie de a incadra culoarea in decor.

Ideea de a masca acea culoare presupune ca odata ce ati identificat subtonul il puteti inconjura cu obiecte in culori asemanatoare, decat sa va chinuiti sa il acoperiti cu alte culori in speranta ca il veti ascunde. Cunoscand cateva notiuni de baza despre paletele de culori va veti da seama ca aceasta optiune presupune folosirea culorilor similare versus culori complementare. Atunci cand alegeti culori ce au aceeasi temperatura, subtonuri si sunt adiacente in paleta de culori, atunci culoarea problema se va pierde in decor.

Culorile complementare vor contrasta culorii problema care va deveni si mai evidenta.

4. Accepta culoarea

Daca intr-adevar nu poti schimba acea culoare, si ai o atitudine mai non-conformista cand vine vorba de stil, atunci a doua optiune este de a continua cu acea culoare.

Poti combina acea culoare cu ceva de actualitate in materie de decoratiuni. De exemplu, daca pardoseala din bucatarie are o culoare demodata, care a fost in voga la vremea ei, poti gasi o solutie de a integra acea pardoseala in noile tale planuri de amenajare.

Cea mai buna cale de a accepta acea culoare este de a alege o culoare apropiata ca tema, sau de a alege o nuanta pala a acelei culori. Puteti vopsi peretii intr-o culoare neutra si apoi puteti adauga detalii care au legatura cu problema.

5. Nu neglijati viitorul

Indiferent de solutia pe care ati alege-o, asigurati-va ca nu pierdeti din vedere si viitorul.

Chiar daca nu va permiteti o reamenajare completa pentru cativa ani, trebuie sa luati in considerare faptul ca pana la urma tot o veti face.

Secretul consta in alegerea unor culori simple care sa nu creeze alte probleme atunci cand in sfarsit vom reamenaja complet.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.