Scurt ghid practic pentru transformarea unui pod în mansardă.

0
1786

Spațiul nu este niciodată suficient, o știm foarte bine. De la zi la zi apar noi nevoi și, pe alocuri, noi membri ai familiei care pun și mai multă presiune pe o locuință. Podul, folosit doar pentru depozitare, rămâne prima opțiune de extensie a spațiului de locuit la o casă. Nu este simplu, dar nici foarte complicat, iar transformarea unui spațiu de depozitare într-unul de locuit cere ceva investiții. Aflăm mai multe despre transformarea unui pod în mansarda în cele ce urmează.
Scurt ghid practic pentru transformarea unui pod în mansardă.Pornim de la premisa că ați obținut toate autorizațiile pentru a opera această schimbare întrucât este nevoie de un studiu tehnic din care să rezulte că structura locuinței poate susține mansardarea. După ce v-ați convins că sunteți pe drumul cel bun, primul pas pe care trebuie să îl faceți este extinderea instalațiilor electrice, termice și sanitare ale casei. Odată trasate aceste linii în plan, este indicat să nu vă răzgândiți privind amplasarea camerelor la mansardă, dacă sunt mai multe.
Scurt ghid practic pentru transformarea unui pod în mansardă.Următorul pas este instalarea ferestrelor de mansardă, foarte important pentru că orice spațiu de locuit are nevoie de lumină naturală și de ventilație pentru un confort sporit. Ideal este că dormitoarele și camerele copiilor să aibă ferestrele orientate spre est în timp ce camerele de zi ar trebui să aibă ferestre orientate spre sud sau vest, după cum recomanda specialiștii. În orice caz, indiferent de cum este poziționată casă, ferestrele de mansarda sunt mai mult decât o necesitate, chiar dacă vă scot ceva bani din buzunar, asta în cazul în care podul nu era deja prevăzut cu ferestre laterale.
Scurt ghid practic pentru transformarea unui pod în mansardă.Odată cu instalarea ferestrelor se face și hidroizolația și termoizolația acoperișului pentru a nu pierde căldura iarna și răcoare vara. Cea mai la îndemână soluție, financiar vorbind, este vată minerală de sticlă cu folie de aluminiu peste care să adăugați un al doilea strat de gips-carton. Plasați o sursă de căldură imediat sub fereastra pentru a evita condensul pe parcursul iernii, mai spun specialiștii.

Scurt ghid practic pentru transformarea unui pod în mansardă.

Compartimentarea spațiului tine de suprafață și de planurile și nevoile voastre. Mansardele sunt în general spații alocate dormitoarelor sau acelor camere de recreere, așa-numitele camere bonus, care își pot oricând schimba utilitatea la nevoie. Folosiți materiale ușoare pentru compartimentare pentru a nu pune presiune suplimentară pe structura casei. Accesul în mansarda poate fi făcut printr-o scară fixă, de lemn, sau una retractabilă, în funcție de spațiul pe care îl aveți la dispoziție și specificul proiectului. Costul amenajării unei mansarde la cheie nu ar trebui să depășească în medie 200 de euro/metrul pătrat.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.