Sa intelegem mai bine ce este Feng Shui

0
796

Feng shui, tradus mot-a-mot vant si apa, defineste un ansamblu de principii, ce au la baza geomantia( pseudostiinta ce poate prezice viitorul) si pleaca de la ideea ca formele si mediul ambiant au un mare efect asupra suflului-qi-. Un qi pozitiv este aducator de noroc, in timp ce un qi negativ atrage nenorocire.

Primele dovezi ale acestui principiu dateaza din secolul al III-lea.

Bazat pe teoria celor 5 elemente-pamant, metal, apa, lemn si foc- si pe yin si yang, feng shui are ca scop restabilirea armoniei locurilor, prin analiza fluxurilor de energie din mediul inconjurator.

Feng shui este o stiinta a culturii chineze, cunoscuta in vremurile contemporane ca o arta ce se axeaza pe viata si destin. Potrivit acestei arte, viata si destinul pot fi influentate de mediul inconjurator si de energiile care ne inconjoara, iar scopul acesteia este de a restabili echilibrul dintre energii.

Fiind adepti ai feng shui se crede ca putem atrage lucruri pozitive-succes, sanatate, bani, prieteni si relatii armonioase si ne putem debarasa de ghinion si problemele vietii cotidiene.

In esenta, acest principiu ne ofera posibilitatea de a trai in armonie cu natura si de a imbunatati cursul natural al energiei care ne inconjoara, creand o punte intre materialism si spiritualitate.

Atata timp cat vom reusi sa corectam spatiul in care ne desfasuram activitatea, cu siguranta vom avea parte de satisfactii materiale, de o sanatate buna si o viata fericita.

Pentru ca este considerat o arta, feng shui-ul este legat in mod direct de casa si alte spatii in care ne invartim, iar pentru a ne asigura de efectele benefice ale acesteia trebuie sa echilibram energia din interiorul si exteriorul casei, sau a celorlalte spatii, iar apoi sa purificam aceste spatii de energia negativa sau stagnanta, pentru a face loc energiei aducatoare de sanatate si abundenta.

Trebuie apoi sa corectam spatiile care genereaza energii negative cu ajutorul unor remedii feng shui( diverse activitati gospodaresti, ce fac referire la anumite lucruri cu insemnatate importanta in cultura chinezeasca), sau sa activam spatiile cu energii pozitive cu ajutorul unor activatori feng shui( diverse obiecte ce atrag noroc, bunastare, fericire).

Este foarte important sa repetam frecvent curatarea spatiilor, iar locul activatorilor trebuie schimbat constant pentru a nu atrage din nou energii negative si stagnante. Astfel Qi-ul proaspat va circula liber.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.