Reamenajarea bucatariei cu stil, fara gaura in buget

0
692

Fiecare dintre noi isi doreste o bucatarie frumoasa, dar alocarea unei sume mari de bani nu este o optiune pentru majoritatea, in conditiile economiei actuale.

Pentru ca valoarea caselor nu mai este aceeasi ca in trecut, nici investirea unor sume mari de bani in bucatarie nu are sens. Vestea buna este ca sunt cateva modalitati de a-ti reamenaja bucataria fara a devasta bugetul.

Este foarte important sa stiti ce anume doriti sa reamenajati, de ce doriti sa reamenajati si mai ales ce suma sunteti dispus sa cheltuiti.

Expertii imobiliari sunt de parere ca investitia facuta in reamenajarea bucatariei este recuperata in proportie de 80-105% in cazul vanzarii ulterioare a locuintei. Asa ca, daca averi de gand sa vindeti casa investitia poate fi una profitabila.

Daca bugetul alocat este de pana la 10 000 de lei atunci va ganditi la a schimba putin aspectul bucatariei: zugravirea peretilor, schimbarea chiuvetei si a robinetilor, noi sisteme de iluminare, schimbarea perdelelor, a storurilor sau a jaluzelelor, scaune noi si achizitia unor accesorii de baza.

Daca alegeti intelept, chiar si schimbari mici ca acestea pot avea un impact mare.

Daca bugetul este de 25 000 de lei, atunci va puteti permite, pe langa cele de mai sus, si inlocuirea blaturilor si a echipamentelor electronice si electrocasnice. Iar daca nu aveti nimic impotriva magazinelor de chilipiruri, sau va pricepeti la bricolaj, atunci puteti chiar sa va permiteti si schimbarea catorva dulapuri.

Costurile medii ale remodelarii complete a unei bucatarii se pot ridica pana la 40 000 de lei. Dar cu putina implicare personala in anumite activitati puteti face economii importante.

Desigur ca pentru aceste estimari nu au fost luate in calcul cele mai ieftine variante( de accesorii, aparatura, materiale, etc )dar nici ultimele aparitii din domeniu.

Optiuni pentru a schimba mobilierul

Schimbarea mobilei de bucatarie poate reprezenta un cost destul de mare, mai ales in conditiile in care apelati la serviciile unui designer.

Daca optam pentru corpuri pre-fabricate, modulare care in ultimii ani au fost mult imbunatatite, putem scadea cheltuielile, iar daca alegem sistemele modulare care pot fi montate de noi acasa, cu siguranta costurile vor fi mai reduse.

Blaturi de bucatarie accesibile

Cele mai apreciate blaturi de bucatarie sunt cele din granit sau marmura, dar nu la fel de apreciat este si pretul acestora.

Blaturile din ceramica pot fi o optiune ale carei costuri pot fi de pana la 10 ori mai mici decat ale celor din marmura si ofera o varietate de culori si modele.

De asemenea, blaturile din pal sau MDF reprezinta o solutie ieftina si sunt usor de montat.

Electronice si electrocasnice

Poate parea surprinzator, dar expertii sunt de parere ca intre aparatura de tip high-end si cea low price nu este o diferenta foarte mare.

Nu vei atrage invidii sau aprecieri daca optezi pentru aparatura mai putin costisitoare, dar cu siguranta acestea vor fi functionale.

Solutii pentru pardoseala

Atunci cand vine vorba despre tipul de pardoseala pe care il alegem pentru bucatarie, materialele ieftine pot fi adesea o solutie foarte buna.

Pentru bucatarie ne trebuie o solutie rezistenta la trafic, la murdarie, la umezeala, iar gresia indeplineste aceste cerinte si este si mult mai ieftina decat lemnul.

De asemenea, pardoseala din plastic laminat, care imita lemnul poate fi o solutie ieftina, usor de montat si la fel de usor de intretinut.

Piata ne ofera solutii nenumarate. Trebuie doar sa alegem intelept tinand cont de buget dar si de nevoi.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.