Proiecte „DIY” – Merita sa investim?

0
909

DIY inseamna „Do It Yourself” si insumeaza toate lucrurile pe care le putem face personal fara a cere ajutorul unui profesionist, de la retusuri, reparatii, modificari, pana la confectionarea sau construirea de la zero a unor obiecte, prin efort personal.

Este usor de inteles de ce am putea fi tentati sa alegem mobila DIY: mobilier deosebit, individualist, cu aspect scump, chiar daca acesta costa mai putin decat pare.

Merita oare sa investim timp si resurse pentru proiecte de mobila DIY? Si da si nu. Depinde de multi factori ce trebuie luati in considerare.

Va prezentam in continuare argumente pro si contra , dupa care va trebui sa faceti o evaluare sincera a punctelor dumneavoastra forte sau slabe. Nu uitati sa luati in considerare si complexitatea proiectului.

Opinii pro

– Proiectele DIY va ofera sansa de a va crea singuri mobilierul sau obiectele de interior si este o buna metoda de a va dezvolta creativitatea.

– Va puteti alege singuri culorile, materialele si masurile, ceea ce va poate oferi senzatia de a detine controlul.

– Veti avea sentimentul de multumire si satisfactia de a-l fi facut personal.

– Proiectele DIY va ofera sansa de a recicla materiale si de a crea ceva personal si reprezinta o metoda buna de a recicla materiale care oricum nu mai au nicio folosinta.

– Puteti avea rezultate interesante si implicit veti crea obiecte unice.

– Doar prin simpla vopsire sau refinisare, mobila veche va capata un nou aspect.

– Puteti economisi bani confectionand personal obiecte mici de mobilier: masute de cafea, noptiere, rafturi, etc.

Opinii contra

– Ideea de a confectiona ceva pe cont propriu ne poate da un sentiment de superioritate. Este foarte usor sa subestimam complexitatea unui proiect si sa nu intelegem exact care sunt calitatile de care avem nevoie pentru a termina un asemenea proiect, iar rezultatul final nu va fi deloc satisfacator. Ca sa nu mai vorbim ca produsul final poate fi si periculos de folosit(ganditi-va la un pat).

– Exista sansa de a da gres, incepand cu ignorarea complexitatii si terminand cu irosirea materialelor, a banilor si a timpului. Dar luati partea buna a lucrurilor: ati invatat ceva nou!

– Esecul poate avea multe forme, iar cea mai comuna este un proiect DIY neterminat din cauza lipsei timpului, a experientei sau a accesului la materialele potrivite.

– Va puteti rani, daca ignorati masurile de siguranta. Este foarte important sa intelegeti materialele pe care le veti folosi si ar trebui sa cunoasteti foarte bine masurile de siguranta atunci cand lucrati cu substante chimice si unelte. Conditiile de lucru trebuie sa fie sigure.

– Daca nu luati in considerare toate cheltuielile, proiectul dumneavoastra poate sfarsi prin a fi mai scump decat va asteptati sa fie.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.