Matematica designului interior- La ce distanta ar trebui sa…-Partea II

0
1030
Matematica designului interior- La ce distanta ar trebui sa…-Partea II

Pentru ca zilele trecute am incercat sa abordam design-ul interior si din punct de vedere matematic, incercatd sa raspundem .la intrebarea „La ce distanta ar trebui sa…” astazi ne-am gandit sa continuam dezbaterea si sa mai completam matematica design-ului interior cu cateva informatii. Asadar, la ce distanta ar trebui montata:

Mobila

Aranjarea mobilierului este unul dintre aspectele design-ului care creaza confuzii si dureri de cap. Insa, cifrele urmatoare speram sa elimine confuzia:

– 45 cm este distanta ideala dintre canapea si masuta de cafea.

– 25-50 cm este distanta ideala dintre marginile covorului si pereti, intr-o camera de marime medie.

– 90 cm este distanta ideala dintre perete si o piesa de mobilier.

– 80 cm este inaltimea medie pana la care ar trebui sa se ridice un lambriu.

– 30 cm este adancimea ideala a unui raft pentru carti( 40 cm in cazul in care avem carti supradimensionate).

– 100-110 cm este distanta ce ar trebui lasata intre 2 fotolii, pentru a permite integrarea in spatiul dintre ele a unei masute de cafea.

– 60 cm este distanta care ar trebui sa existe intre 2 fotolii asezate unul langa altul intr-o camera mica.

Culori si imprimeuri

Cand vine vorba de imprimeuri si culori, este dificil de stabilit reguli. Aici este foarte important sa va urmati instinctul, Dar puteti urma si sfaturile ghidului nostru:

– 60% este totalitatea spatiului pe care ar trebui sa o acopere culoarea principala( de obicei peretii). pentru restul folositi 2 culori in proportii egale de 15% si o culoare mai puternica in proportie de 10%.

– 3 este numarul ideal de imprimeuri pe care ar trebui sa il folositi intr-o camera. Combinati proportiile folosind un imprimeu mare, unul mediu si unul mic, sau testati alta combinatie, limitandu-va in continuare la 3 modele.

Toate instructiunile din ghid sunt doar puncte de pornire, acestea neavand intentia de a dicta rezultatul final sau deciziile.

Este foarte important sa va incredeti in gusturile dumneavoastra si in simtul practic si artistic. pana la urma, rezultatul final este ceea ce va place, ceea ce va face sa va simtiti confortabil si ceea ce va defineste.

 

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.