Kokoon, casa stivuibilă,noul trend în construcția de case

0
459

Kokoon, casa stivuibilă,noul trend în construcția de case

Cu 15.000 de dolari îți poți construi o casă

Kokoon, casa stivuibilă, nu mai este un vis sau doar un prototip pe hârtie, este o realitate.

Casele din prefabricate devin, din ce în ce mai mult, populare printre arhitecții din toată lumea. Kokoon este o casă cu trei etaje construită în cadrul unui proiect intitulat Wood Program project. Proiectul a fost demarat de către studenții de la o universitate de arhitectură din Helsinki, Finlanda. Design-ul locuinței a început în ianuarie iar construcția a fost terminată în iulie.

Kokoon, casa stivuibilă,noul trend în construcția de case

Casa a fost văzută pentru prima dată în orașul Otaniemi, tot în Finlanda. Acum este ca exponat la Muzeul De Arhitectură finlandez, în Helsinki. Conform creatorilor, Kokoon a fost creată ca un spațiu de locuit pentru emigranți. Pentru indivizi fără casă sau pentru cei care nu sunt statornici.

Kokoon este compusă din trei părți stivuibile, una peste alta. Aceste module pot fi montate atât pe verticală, cât și pe orizontală. Asta îi dă construcției foarte multă versatilitate. Interioarele fiecărui modul sunt costumizabile pentru o folosire cât mai optimă.

Kokoon, casa stivuibilă,noul trend în construcția de case

Deocamdată singurul prototip include o baie, camera de zi, bucătăria, un dormitor, magazie și un spațiu de lucru. Deocamdată modulele prefabricate ce compun casa sunt în faza de prototip, așa că pentru moment Kokoon nu este de vânzare. Când va intra în faza de producție de linie se va vinde cu aproximativ 15.000 de dolari.

 

 

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.