Ghid de siguranta pentru camera copilului

0
676
Ghid de siguranta pentru camera copilului

Una dintre cele mai mari bucurii ale unei familii este venirea pe lume a unui copil. Ne mobilizam sa ii dam o educatie cat mai buna, sa nu ii lipseasca nimic, sa fie sanatos si in siguranta. Ei bine, siguranta copilului este o problema, in special in primii ani de viata, mai ales atunci cand invata sa mearga in picioare si porneste in expeditie  prin casa.

Exista o gramada de pericole chiar si in casa, pe care insa le putem evita, tinand cont si de faptul ca nu putem supraveghea copilul non-stop. Ce putem face in acest sens?

1. Ganditi pozitionarea patului

Nu pozitionati patul copilului la fereastra, in preajma unui calorifer sau a unui radiator, sub rafturi sau in preajma altor accesorii de care copilul ar putea trage sau care ar putea cadea.

2. Nu atarnati tablouri sau oglinzi grele deasupra patului.

Stiu ca pare o situatie asemanatoare cu cea a drobului de sare, dar acestea se pot desprinde de pe perete si pot rani copilul. Mai bine prevenim!

3. Asigurati corpurile de mobila.

Daca aveti piese de mobilier mobile, cel mai bine ar fi sa le fixati de perete pentru a evita rasturnarea acestora. Incepand cu varsta de 2 ani, copilul incepe da explorese si are tendinta de a se apuca de orice sau de a trage de orice, fara a constientiza la ce pericol se supune.

4. Inchideti sertarele

Orice sertar poate servi copilului ca scara, indiferent ca acesta este deschis sau nu. Copilul oricum va trage de el. Cel mai bine este sa asigurati sertarele. Fie le incuiati, fie folositi dispozitive speciale pentru a bloca accesul copilului la ele.

5. Evitati patul supraetajat

Daca varsta copilului este sub 6 ani, atunci evitati paturile suprapuse. Cea mai buna solutie sunt patuturile joase. Pana la o anumita varsta, acestea sunt mai sigure.

6. Asigurati prizele

Folositi capace pentru prize pentru a bara curiozitatea copilului ce si-ar putea baga degetele in gaurelele simpatice din perete.

 7. Ascundeti cablurile suspendate

Tot ce este fixat pe perete are de cele mai multe ori cabluri care atarna. Ascundeti-le, pentru ca acestea vor reprezenta o atractie pentru copil.

8. Asigurati ferestrele

Montati sisteme la ferestre care vor permite deschiderea la maxim 10 cm, in cazul in care copilul ar fi curios ce se ascunde in spatele ferestrei si evitati sa lasati geamul deschis mai ales daca accesul la geam este foarte facil.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.