Florile Feng Shui și beneficiile pentru casa ta.

0
1139

În arta Feng Shui, plantele au un rol deosebit. E simplu de ghicit motivul: plantele, spre deosebire de alte obiecte pe care le ținem în casă, au viață, sunt vii, iar existența lor influențează în bine locurile în care se afla. De câte ori nu am auzit că plantele purifică aerul și că înseninează orice locuință în care sunt aduse ? Plantele își aduc aportul pozitiv atât în casă, cât și împrejurul ei, și sunt surse de energie. Iată câteva lucruri care te vor face să acorzi mai multă atenție plantelor de apartament și florilor din vază pentru echilibrul și bunăstarea ta !

Să crești o plantă în casa ta, pe balcon sau într-o grădină este un gest benefic, indiferent de specia aleasă. În Feng Shui, acest lucru aduce noroc și eliberează energii benefice. Fiecare casă poate elibera, în funcție de energiile ce se regăsesc în ea, un chi vibrant, o energie pozitivă tradusă prin sănătate, fericire și prosperitate. Iar florile sunt printre principalii factori de influența ai sănătății unei locuințe.

Iată câteva modalități de a aduce armonie în casa ta cu ajutorul plantelor:

Acorda plantelor tale îngrijirea de care au nevoie: udă-le constant și oferă-le condițiile pe care le doresc, dar, foarte important, comportă-te cu ele cu iubire: vorbește-le ! S-a demonstrat că plantele percep vorbele bune ce le sunt adresate și reacționează la stimuli precum muzica în cel mai bun mod posibil. Specialiștii în Feng Shui recomanda ca fiecare plantă să aibă un nume ca simbol al iubirii tale față de ele !
    Starea de sănătate a plantei tale este esențială, așa că asigură-te că, atunci când cumperi sau primești o plantă, aceasta să aibă florile proapete și fruzele mari.
    Florile ținute în vază sunt, de asemenea, benefice și aduc noroc. E bine să ții mereu într-o vază câteva fire proaspete care nu vor fi lăsate să se ofilească.
    Este benefic că, în momentul în care uzi plantele, să îți imaginezi cum vor crește ele: mari, puternice și sănătoase. În felul acesta, vei transmite optimismul tău plantelor.
    Fiecare plantă pe care o crești trebuie să aibă un scop propus de tine. De exemplu, una trebuie să fie responsabilă cu sănătatea, alta cu armonia în familie etc. În acest fel, te vei ocupa cu mai multă sârguință de fiecare în parte, iar ele nu vor înceta să îți mulțumească !

Practică Feng Shui se concentrează în special asupra echilibrului dintre elemente. Plantele aparțin elementului Lemn și pot fi poziționate în orice cameră, cu precădere în camera de zi, hol, bucătărie și birou. Plantele vor contribui și la menținerea sănătății tale prin aportul de oxigen generat. Așezate în birou, plantele vor contribui la succesul tău în carieră. Indiferent de cameră aleasă, e bine că plantele să fie așezate în partea de sud-est, est a camerei (colțul norocului). De asemenea, dacă o plantă este așezată în fața unei uși, aceasta va contribui la starea de sănătate a celor ce locuiesc în casă. Singurul loc unde nu este indicată prezenta plantelor este dormitorul. Dacă ziua plantele emană oxigen, noaptea vor răspândi dioxid de carbon.

Pentru noroc în dragoste, este bine să ții pe noptieră sau în apropierea patului din dormitor un buchet de flori roz, cum ar fi… buchetul de crini și trandafiri roz, de ce nu ? Astfel, vei atrage spre tine șansele de a-ți întâlni jumătatea sau de a rezolva conflictele dintr-o actuală relație. Succesul în afaceri și atragerea banilor se face prin aducerea în casă a plantelor cu foliaj verde intens.

Cele mai norocoase plante sunt, potrivit maeștrilor Feng Shui, cele cu frunze suculente și cărnoase. Acestea simbolizează bogăția. În continuare, am întocmit o scurtă listă a celor mai folosite plante în arta Feng Shui-ului, ce aduc prosperitate și multe alte beneficii.

Begonia. Begonia simbolizează dragostea, afecțiunea și frumusețea feminină. Cea mai potrivită este cea roșie care aduce noroc celor ce doresc să își găsească jumătatea. Din aceeași categorie fac parte bujorii.
Lalelele și crinii. Și oricare altă planta cu bulb. În credința chinezească, plantele și florile cu bulb sunt asociate comorilor ascunse. Alegeți caun buchet de lalele să vă înveselească mereu camera de zi sau, dacă sunteți pasionați, plantați în jurul casei felurite flori precum zambile, lalele etc. Ideal ar fi că florile tale să înflorească cu ocazia unui eveniment fericit ce se apropie. Poți face acest lucru crescând, de exemplu, lalele în vază, de ce nu !
Crizantemele. În special cele galbene ! Crizantema galbenă are, în cultura chineză și în cea japoneză, culoarea Yang, simbolizează fericirea și viața fără griji. Fiind niște flori accesibile ca preț, ar fi cazul să le alegem în aranjamentele florale. Cum ar fi acest superb coșuleț raza de soare !

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.