Dormitor curat si gata de primavara in 7 pasi simpli

0
829

Arunci cand revin zilele calduroase de primavara, este timpul sa deschidem geamurile, sa lasam aerul sa intre in camera si…sa facem curatenie. Cu toate ca a devenit o traditie curatenia de primavara, putini dintre noi chiar au si timp sau chef sa faca asta. Chiar daca nu aveti timp sa bateti covoarele sau sa curatati peretii, urmand cei 7 pasi pe care vi-i propunem veti avea o camera curata si reimprospatata in cel mai scurt timp posibil:

1.Incepem cu inceputul

Pentru a putea trece la treburi mai complicate, mai intai trebuie sa aplicam regulile de baza ale curateniei. Puneti putina muzica si sa trecem la treaba.

  • – Tot ce nu apartine camerei se intoarce la locul sau. Vasele in bucatarie, hartiile in birou sau dosare, hainele murdare in cos.
  • – Stergem praful de pe toata mobila, incepand de sus in jos, fara a omite marginile mobilei, politele cele mai inalte si sertarele.
  • – Aspiram podeaua si covoarele, fara a neglija colturile si trecem la pasul 2.

2. Spalam toate asternuturile

Este momentul sa intram in detalii. „Dezbracam” intregul pat: protectie de saltea, cearceafuri, fete de perna, paturi, cuverturi, pilota, si le ducem la spalat.

3. Intoarcem salteaua

Este foarte usor sa intoarcem salteaua si trebuie sa facem acest lucru pentru a preveni tasarea pe anumite parti si uzarea in exces.

Daca aveti un model mai nou de saltea, cu o singura fata, atunci doar o rotiti la 180 de grade, astfel incat capul este acum la picioare.

Dupa ce ati intors salteaua, „pudrati-o” cu bicarbonat pentru a absorbi mirosurile.

4. Aspirati sub pat

Daca obisnuiti sa depozitati diverse lucruri sub pat, fie acesta pe picioare, fie cu lada, atunci este momentul sa scoateti tot afara si sa aspirati zona pentru a indeparta praful si ghemotoacele de praf.

5. Curatati dulapurile

Indiferent ce dulapuri aveti in camera, trebuie curatate. Cel mai eficient mod este prin aspirare, astfel evitand ca praful sa se ridice pe suprafetele care tocmai au fost curatate.

Nu uitati de partea de jos a dulapului, unde de obicei se strange cel mai mult praf.

6. Ferestrele

Dati jos perdelele si draperiile sau jaluzelele si duceti-le la spalat, stergeti galeria si geamurile.

7. Retus si reasamblare

Este ultimul pas si gata curatenia.

Acum trebuie sa ne mai ocupam de mici detalii: rame foto, oglinzi, usile dulapurilor, pete de pe pereti, etc. Toate acestea trebuie si ele curatate, pentru ca mai apoi sa imbracam patul, sa punem perdelele inapoi la geam si sa spalam pe jos.

Si gata treaba!

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.