Despre bazele gradinaritului si cum ne cream propria gradina- partea a 2-a

0
770

Daca in prima parte am discutat mai mult despre aspectele teoretice ale gradinaritului, in aceasta parte vom cunoaste partea practica, de la uneltele pe care le vom folosi, pana la rezultatul final, gradina mult visata.

Pe finalul primei parti a acestui articol am discutat despre designul gradinii, iar acum vom continua cu urmatorul pas: uneltele necesare in gradina.

4. Unelte necesare in gradinaDespre bazele gradinaritului si cum ne cream propria gradina- partea a 2-a

Exista o multime de unelte si electrice concepute pentru a face gradinaritul mai usor si mai placut, iar cateva ar trebui sa existe in magazia fiecarui gradinar, cum ar fi foarfecele pentru taiat plante, dar nu este cazul sa le achizitionati pe toate. Multe sunt optionale si nici nu veti avea nevoie de ele, iar de indata ce veti capata experienta veti descoperi ca le folositi mereu pe aceleasi.

Asa ca nu trebuie sa exagerati si sa va apucati sa le cumparati pe toate acum. Cand veti defini ce va place, atunci va merita sa investiti cu siguranta in cele mai bune pe care vi le puteti permite. Uneltele de calitate pot fi nu numai mult mai usor de utilizat dar vor fi si mai rezistente in timp.

5. Intretinere si ingrijireDespre bazele gradinaritului si cum ne cream propria gradina- partea a 2-a

Cu siguranta intotdeauna va fi ceva de facut in gradina: plantare, divizare, nivelare, taiere, tundere plivire. Unele plante sunt mai pretentioase decat altele, dar intretinerea gradinii trebuie facuta.

Nu trebuie sa privim intretinerea ca pe o povara. Acest lucru poate fi cea mai placuta parte a gradinaritului deoarece putem vedea cu ochii nostru transformarile pe care le sufera gradina. Lucrand cu regularitate in gradina, vom fi la curent cu toate problemele si vom invata despre dezvoltarea sezoniera a plantelor noastre. De asemenea vom invata caror plante le prieste gradina noastra, care sunt plantele noastre preferate si care sunt plantele pe care nu le dorim in gradina.

Intretinerea este esenta gradinaritului!Despre bazele gradinaritului si cum ne cream propria gradina- partea a 2-a

 

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.