Curatarea spatiului si energiile negative in Feng Shui

0
2032
Curatarea spatiului si energiile negative in Feng Shui

Curatarea spatiului este un termen frecvent intalnit si folosit in Feng Shui. Chiar daca nu este o practica traditionala, curatarea spatiului devine o parte a Feng Shui-ului contemporan. Aceasta presupune curatarea spatiului pe nivele de energie.

Asa cum la nivel fizic vedem praful si murdaria acumulandu-se pe suprafetele din casa, ca rezultat al activitatilor fizice, acelasi lucru se intampla si la nivel de energie. Nu sunt vizibile fizic, dar praful si murdaria emotiilor umane se pot acumula in orice spatiu. De aceea, acestea trebuie curatate cu regularitate.

In general, este indicata o curatenie generala cel putin o data pe an, sau dupa evenimente intense cu energie negativa, cum ar fi divortul, de exemplu. Este foarte important sa curatati spatiul energetic intr-o casa in care v-ati mutat recent.

De fiecare data cand curatati casa fizic, puteti face si o curatenie usoara la nivel energetic. Gasiti o metoda usoara si placuta pentru a face acest lucru si folositi-o de fiecare data cand aveti ocazia.

In credinta Crestina exista ritualul de tamaiere a casei, care se presupune ca alunga spiritele rele. Acelasi lucru poate fi folosit si in Febg Shui pentru curatarea energiilor negative, dar in schimb se folosesc lumanari, betisoare parfumate si uleiuri esentiale care sunt arse.

Pe langa uleiurile esentiale, puteti arde crengute de salvie, care pentru unii adepti ai Feng Shui are un efect purificator, sau crengute de lavanda care elimina un miros linistitor, pasnic.

Indiferent ce metoda alegeti sa folositi, curatarea energiilor se face efectiv prin „afumarea” casei cu parfumul si fumul emanat de ceea ce ardeti. Afumarea se face in sensul invers al acelor de ceasornic, insistand pe colturile casei, unde tinde sa se stranga energia stagnanta, dar si pe dulapuri, garaj, pivnita. Dupa ce ati parcurs toata casa, reveniti in locul din care ati pornit si stingeti delicat produsul pe care l-ati ars. impachetati-l si folositi-l si data urmatoare. Daca folositi si o lumanare cu uleiuri esentiale, o puteti lasa in continuare sa arda, intrucat aceasta va continua sa purifice energia.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.