Cum sa folosim pietrele pentru o gradina usor de intretinut

0
1906
Cum sa folosim pietrele pentru o gradina usor de intretinut

Pietrele naturale sunt unul dintre cele mai versatile elemente pe care le puteti folosi in gradina. pietrele adauga textura si contrast, sunt un acoperis perfect pentru sol si nu solicita aproape nicio ingrijire.

Pietrele pe care le alegeti vor stabili tonul pentru restul gradinii. Pietrele de rau adauga caldura, iar marmura alba lumineaza zonele intunecate. Pietrele in nuante de maron dau un aer tropical.Cum sa folosim pietrele pentru o gradina usor de intretinut

Pentru ca pietrele nu au moarte, trebuie sa alegeti ceva care sa va incante privirea pentru multi ani.

Inlocuiesc mulch-ulCum sa folosim pietrele pentru o gradina usor de intretinut

Pietrele pot fi mai scumpe dar ofera mult mai multe avantaje ca si acoperamant pentru sol decat mulch-ul: Sunt mai rezistente si nu trebuie inlocuite des, iar pietrele in culori pale ofera un contrast izbitor cu frunzele de un verde puternic si lumineaza colturile intunecate ale gradinii.

Peisaj montanCum sa folosim pietrele pentru o gradina usor de intretinut

Pentru un aspect mai exotic, luati in calcul o gradina ridicata pe pietre. Alegeti o zona care este expusa constant luminii soarelui si amplasati acolo cativa bolobani mici pe care ii incercuiti cu flori pitice si umpleti spatiile goale cu pietre mici care completeaza culorile bolovanilor.

Pun in evidenta iazul din curteCum sa folosim pietrele pentru o gradina usor de intretinut

Pietrele mari sunt esentiale pentru a da iazului din curte un aspect de povese. Tipul potrivit va camufla marginea inestetica a iazului si va contrasta cu intunecimea apei. Pentru un look mai natural alegeti pietre de aceeasi dimensiune dar cu forme neregulate si culori diferite.

Gradina usor de intretinutCum sa folosim pietrele pentru o gradina usor de intretinut

In loc sa va chinuiti cu gazonul care nu stiti daca va arata conform asteptarilor, trebuie udat, intretinut si mai este si foarte scump, puteti marca aceste spatii cu pietris peste care asezati ghivece cu flori, jardiniere sau orice altceva va doriti.

 

 

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.