Cum putem creste orhidee in casa- sfaturi utile

0
2292

Regula de aur pentru a avea orhidee infloritoare este crearea acelorasi conditii naturale ale acestei plante. In natura, orhideele cresc pe diverse obiecte, agatandu-se de scoarta copacilor sau de pietre.

In ce conditii prospera orhideele?

  • Lumina puternica, dar nu expunere directa la lumina soarelui dupa-amiezii;
  • Umiditate crescuta;
  • Flux de aer in jurul radacinilor;
  • Perioade de seceta, alternate cu ploi torentiale;
  • Temperaturi mari.

Atata timp cat puteti crea aceste conditii in locuinta, va veti putea bucura de orhidee permanent inflorite si prospere.

Majoritatea orhideelor sunt ambalate in ghivece de plastic, cu radacinile ingropate in muschi umed, conditii care incalca 2 reguli principale de crestere a acestor plante. Nu exista flux de aer la radacina, iar acestea nu vor avea ocazia niciodata de a se usca. In acest caz, planta nu poate respira iar radacinile au toate sansele sa putrezeasca. Radacinile orhideelor sunt special dezvoltate pentru a absorbi rapid apa si pentru a respira. Acestea nu extrag nutrienti din sol.

Replantarea, un mod de a reusi

Prima data de la achizitionarea unei orhidee, trebuie sa ne bucuram de florile acesteia. Este interzisa mutarea plantei in alt ghiveci pe perioada infloritoare a acesteia. Dupa ce florile s-au uscat, le putem taia, dupa care o putem muta. Orhideele trebuie plantate in pamant special pentru orhidee si in ghivece speciale. Aceste ghivece sunt prevazute cu fante de scurgere pentru ca apa sa se plimbe prin vas, iar pamantul special este de obicei compus din scoarta de pin, carbune si chiar polistiren.

Atunci cand replantam o orhidee trebuie sa respectam urmatorii pasi:

1. Scoateti-o din ghiveciul de plastic si indepartati cu grija cat de mult muschi puteti. Radacinile sanatoase ar trebui sa fie albe si ferme.

2. Taiati radacinile rupte, putrezite sau innegrite.

3. Asezati planta in noul vas si inconjurati-o cu mixul special. Intr-un final, planta trebuie sa fie fixata ferm dar nu ancorata complet. Intr-un final, noi radacini vor razbi prin amestecul de pamant.

Dupa ce ati replantat-o gasiti-i un loc bun, la o fereastra, unde sa se poata bucura de cateva ore de soare pe zi.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.