Cum pregatim terasa pentru vara? Sfaturi de intretinere – Partea II

0
716
Cum pregatim terasa pentru vara? Sfaturi de intretinere - Partea II

Atentie la detalii

Verificati daca ati vopsit colturile si zonele mai putin vizibile, care vor deveni vizibile dupa ce treaba va fi gata. Este mai bine sa verificati cu atentie inainte de a trece mai departe, decat sa observati dupa ce treaba este gata.

Protejati podeaua cu o carpa

Cand ajungeti la podea, trebuie sa protejati podeaua cu o carpa in zona unde tineti cutia de vopsea si pensula. Trebuie sa fie o carpa, deoarece in timpul vopsirii vor cadea picaturi care se vor intari, iar in cazul in care folositi hartie, aceasta s-ar putea lipi de lemn. Podeaua trebuie protejata de eventuale scurgeri de vopsea, deoarece la aplicarea finala a vopselei veti putea avea pete mai inchise la culoare sau chiar denivelari.

Vopsiti podeaua

Podeaua poate fi vopsita in mai multe moduri. Puteti folosi un pulverizator cu presiune( dar va trebui sa va descurcati cu vantul care ar putea imprastia vopseaua pe fatada casei), puteti folosi o pensula( dar va trebui sa petreceti ceva timp in genunchi) sau puteti folosi un aplicator cu coada(pentru o treaba mai eficienta si mai usoara).

Cu un aplicator cu coada veti putea acoperi suprafata mai rapid si mai uniform, iar in zonele mai greu accesibile, folositi pensula.

Nu va blocati in colt

Asigurati-va ca va ganditi si pe unde o sa iesiti. planuiti de la inceput de unde porniti si unde terminati, pentru a nu va afla in situatia in care nu aveti pe unde iesi fara sa calcati in vopsea.

Final

Dupa ce ati terminat, veti avea o terasa noua, protejata in fata intemperiilor pentru inca 1 an(cel putin).

Lasati vopseaua sa se usuce in tihna pentru 24 de ore, iar apoi va puteti instala pe terasa.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.