Cum intretinem plantele de apartament? Partea I

0
871
Cum intretinem plantele de apartament? Partea a II-a

Daca locuiti deja intr-un apartament de ceva timp, ati observat probabil ca indiferent ce ati face, unele plante ajung intr-un final sa moara. Frunzele incep sa se ingalbeneasca si sa se usuce, iar florile incep sa se scuture si sfarsiti prin a arunca inca o planta pe care o indrageati.

Nu toata lumea este norocoasa in ceea ce priveste plantele, dar exista cateva lucruri pe care le putem face pentru a le asigura plantelor un mediu potrivit pentru prospera si a supravietui.

Vrei sa stii de unde sa incepi? Citeste mai jos si cu siguranta vei afla raspunsul la cateva intrebari:

1. Evaluati nivelul de umiditate

Plantele de interior au nevoie de o consistenta corecta atunci cand vine vorba despre umiditate. Pentru asta, va trebui sa stiti ce plante se potrivesc mai bine in mediul dumneavoastra, dar si schimbarilor climaterice.

De exemplu, plantele tropicale au nevoie evident de multa umiditate, dar daca se intampla sa traiasca intr-un mediu mai putin imed, atunci exista diferite solutii de a adauga umiditatea de care au nevoie: Puneti pietris pe fundul ghiveciului si apoi asezati-l intr-un vas plin cu apa. De asemenea, pulverizati in permanenta apa pe frunze pentru a intari plantele.

2. Udarea excesiva si drenarea apei

Radacinile plantelor vor incepe sa putrezeasca in cazul in care sunt udate excesiv sau nu sunt corect drenate din cand in cand. Pietrele si alte produse pentru drenare va pot ajuta sa mentineti un echilibru corect in combinatia „ud” vs. „uscat”. De asemenea, ingaduindu-i pamnatului din ghiveci sa se usuce putin intre sesiunile de udat poate ajuta plantele sa supravietuiasca un timp indelungat.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.