Cum intretinem plantele de apartament? Partea a II-a

0
898
Cum intretinem plantele de apartament? Partea a II-a

Si pentru ca am inceput un articol despre intretinerea plantelor de apartament si nu vrem sa ramanem prea mult timp datori, astazi va vom dezvalui si celelalte secrete care stau la baza unui mediu prosper:

3. Asigurati lumina naturala

Apa este esentiala, dar lumina este de asemenea foarte importanta pentru durata de viata a unei plante.

Priviti in jur. Daca observati ca apartamentului dumneacoastra ii lipseste lumina naturala, atunci plantele ar putea sa nu fie o solutie decoraticva pentru dumneavoastra.

Daca aveti cateva geamuri, atunci interesati-va ce plante vi s-ar potrivi. In functie de specie, acestea vor avea nevoie fie de lumina directa a soarelui, fie de lumina partiala, fie vor fi plante de umbra.

De exemplu, plantele care prefera mai putina lumina se vor ingalbeni daca sunt expuse direct luminii soarelui, asa ca trebuie sa va informati temeinic inainte sau trebuie sa fiti atent la semnalele transmise de acestea.

4. Fertilizare si daunatori

Tratarea plantelor cu fertilizatori ar putea aduce o crestere impresionanta, dar asta ar presupune si o replantare, intr-un ghiveci mai mare, ceea ce ar atrage si mai multe insecte. Ideal este sa folositi fertilizanti solubili, de trei ori in perioada de crestere.

5. Alegeti plantele cu intelepciune

Daca suntet iun „ucigas notoriu” de plante atunci exista cateva specii de apartament pe care ati fi potrivit sa le cresteti, in special aloe sau violetele africane, care necesita un minim de atenctie si nu presupun un program fix de udare.

6. Nu muati plantele prea des

Ati putea fi tentati sa rearanjati in permanenta plantele, dar la fel ca si animalele, acestea prefera sa stea la locul lor. Este riscant sa mutati o planta dintr-un loc in care i-a priit, intrucat acest lucru ar putea reprezenta si o schimbare a conditiilor cu care planta s-a obismuit.

Nu este mare filozofie in a dezvolta un mediu potrivit pentru dezvoltarea plantelor. Putina apa, putina lumina si putina munca de cercetare poate fi tot ceea ce are nevoie o planta, care la randul ei va va fi recunoscatoare.

 

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.