Cum crestem flori din seminte-Sfaturi practice

0
1798

Cea mai ieftina metoda de a ne umple gradina de flori este sa crestem florile din seminte. De cele mai multe ori ne gandim doar sa plantam legume, dar semintele de flori sunt foarte usor de plantat si va veti bucura intr-un final de o varietate de specii si culori.

Florile perene(cele care apar an de an) pot sa nu rasara in primul an, dar daca aveti rabdare va veti umple gradina cu un pret mult mai mic decat daca ati cumpara alte plante. Florile anuale vor inflori la timpul lor, iar multe dintre ele vor insamanta solul singure.

Asadar, daca doriti sa va bucurati non-stop de o gradina colorata, cumparati cateva plicuri de seminte si… La treaba!

1. Florile anuale 

Florile anuale sunt baza gradinii. Multe asemenea flori vor insamanta solul singure daca lasati florile atasate de tulpina. Acestea se vor usca iar semintele cazute se vor imprastia in toata gradina. Probabil ca va veti trezi cu gradina impanzita de asemenea flori, dar tot ce trebuie a faceti este sa le mutati sau sa le rariti.

Florile anuale tind sa creasca mai repede, chiar si cele pe care le scoateti afara la inceputul primaverii vor inflori la timpul potrivit.

2. Florile perene

Multe dintre plantele perene nu vor inflori decat in cel de-al 2-lea an de la insamantare, deoarece in primul an, acestea isi „cresc” un sistem puternic de radacini si o multitudine de frunze, pentru fotosinteza. Odata ce s-au stabilizat nu numai ca vor inflori, dar se vor si mari de la an la an, iar in cativa ani veti avea foarte multe flori.

3. Cum grabim incoltirea semintelor

Unele seminte au nevoie de un semnal pentru a sti ca a sosit vremea germinatiei. Poate fi o schimbare de temperatura, umiditate, sau lumina. Iata doua metode prin care putem pacali semintele ca a sosit vremea germinatiei:

1. Semanatul de iarna, presupune pantarea semintelor in aer liber, in timp ce temperaturile sunt inca reci. Nu toate semintele vor supravietui temperaturilor, insa majoritatea au nevoie de procesul de inghet-dezghet pentru a iesi din hibernare si a sparge invelisul semintei.

2. Scarificarea pamantului insamantat poate da impulsul germinatiei, mai ales plantelor ale caror seminte sunt acoperite de invelisuri groase.

4. Gradina de flori salbatice

Cu siguranta are o aura romantica, iar unii gradinari prefera aceste plante pentru aspectul natural. Dar sa nu credeti ca sunt si usor de crescut sau de intretinut.

Plantele salbatice au nevoie de multa atentie pentru a se stabiliza si de intretinere regulata si anuala pentru a le asigura continuitatea, dar inainte de asta avem nevoie de un mix de seminte de plante perene, iarba si plante auto-semanatoare.

5. Cum intretinem ce am plantat

O data ce gradina este infloritoare vom vrea sa o si mentinem, iar daca suntem pasionati de gradinarit, atunci va fi distractiv.

Curatarea si re-insamantarea sunt cicluri normale in gradina si modalitatile prin care veti cunoaste plantele, modul in care se dezvolta si ce le place.

De asemenea, o gradina infloritoare de primavara si pana toamna tarziu va ofera posibilitatea de a aduna multe seminte pe care le puteti sadi anul urmator.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.