Cum alegem culoarea potrivita pentru canapea?

0
2304

Canapeaua este cea mai mare piesa de mobilier din living si poate avea un impact foarte mare asupra celorlalte culori care vor decora camera si, la fel ca si alte piese de mobilier importante din casa, nu o vom schimba prea curand.

Asadar, cum alegem culoarea?

Daca incepem amenajarea unei camere de la zero, cel mai bine este sa alegem canapeaua prima data, astfel incat sa putem decora camera in jurul culorii acesteia.

Daca adaugam canapeaua intr-o camera deja existenta, atunci culoarea devine un subiect foarte important. In acest caz, cea mai buna abordare este alegerea unei canapele care completeaza decorul camerei si nu iese foarte mult in evidenta.

Culori deschise? Culori inchise?

Un aspect adesea ignorat atunci cand alegem culoarea canapelei este culoarea pardoselii.

Daca alegem o canapea inchisa la culoare pe care o vom aseza pe o podea la fel de inchisa la culoare, atunci aceastea se vor contopi. Ideea de baza este ca tebuie sa o scoatem in evidenta si sa contrasteze, mai degraba decat sa se contopeasca.

Daca totusi optam pentru o canapea inchisa la culoara pe o podea inchisa la culoare atunci acestea trebuie sa fie delimitate un de alta. Putem face asta daca optam pentru o canapea cu picioare de metal sau lemn deschise la culoare. De asemenea, o masa de cafea de o alta culoare le poate diferentia pe cele doua.

O canapea deschisa la culoare reprezinta o alta provocare. Cea mai mare problema vor fi petele si uzura.

Inainte de a alege o culoare trebuie sa luam in considerare cum este folosita camera in prezent, sau cum va fi folosita pe viitor.

Daca aveti animale de companie sau copii mici, cu siguranta nu veti putea niciodata alege o culoare deschisa. Dar daca totusi va doriti asta, optati pentru o canapea cu huse detasabile, care pot fi curatate cu usurinta.

Culoarea finala

Daca v-ati hotarat, inchis sau deschis, este momentul sa alegeti culoarea.

Cele mai populare sunt culorile neutre. Sunt usor de incadrat in decor si se pot adapta stilurilor schimbatoare ale anilor.

Materialele in culori neutre includ bej, gri, crem.

O canapea bej mat poate parea plictisitoare in preajma celorlalte culori, dar un bej cu insertii monocromatice poate trezi interes. Materialele gri variaza de la nuante pale pana la nuante inchise. O canapea cu mai multe nuante de gri poate fi sofisticata si poate da un aer elegant.

O canapea, in orice culoare ar fi aceasta poate fi perfect integrata in decor atata timp cat adaugam accesorii de aceeasi culoare care sa rapandeasca aceeasi culoare in camera.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.