Cum alegem blatul de bucatarie? Care este solutia cea mai buna – Partea I

0
926
Cum alegem blatul de bucatarie? Care este solutia cea mai buna - Partea I

Cele mai populare materiale pentru blaturile de bucatarie sunt granitul, sticla, lemnul, compozitul, inoxul, iar fiecare are avantaje si dezavantaje. De aceea este foarte important sa luati in calcul toti factorii implicati in luarea deciziei:

-Ganditi-va la partile practice, cum ar fi intretinerea blatului. De exemplu, daca aveti copii, blatul de sticla nu este o alegere buna deoarece acesta se poate zgaria foarte usor.

-Daca va place sa gatiti, luati in considerare un material rezistent la caldura, cum ar fi granitul, pe care puteti pune oricand o tigaie incinsa.

-Daca va preocupati de igiena, atunci puteti opta pentru materiale anti-bacteriene cum ar fi inoxul, dar luati in considerare si faptul ca acesta se zgarie in timp.

Este o alegere dificila, dar cu calm ne putem hotari. Ce optiuni avem?

1. Lemn masiv

Folosinta: Ca blat de bucatarie, pentru prepararea mancarurilor, ca blat de bar.

Iroko si teak sunt cele mai ideale blaturi din lemn, mai ales pentru zona chiuvetei, deoarece au o consistenta uleioasa ce le face rezistente la apa.

Aspect: Se potriveste oricarui stil de bucatarie. Poate fi incorporat intr-un stil contemporan asociat cu sticla sau inox pentru un aspect cald.

Intretinere: Stergeti imediat stropii pentru a preveni patarea. Poate fi lacuit cu produse speciale pentru a preveni uscarea si deteriorarea, iar zgarieturile pot fi slefuite cu un burete fin de sarma.

Lemnul masiv necesita lacuire iar acest lucru trebuie facut o data pe zi in prima saptamana, apoi o data pe saptamana pentru o luna, apoi o data pe luna pentru un an.

Rezistenta: Intretinut si lacuit corect, lemnul masiv poate rezista pentru o perioada lunga de timp. Insa nu il folositi ca tocator, pentru ca veti avea un blat plin de zgarieturi si nu puneti tigaia incinsa direct pe suprafata acestuia deoarece se poate arde cu usurinta.

Flexibilitate: In general, lemnul este usor de prelucrat si se potriveste in mai toate situatiile.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.