Cele mai bune solutii de curatare a pernelor

0
1414
Cele mai bune solutii de curatare a pernelor

Daca nu stiati, pernele trebuie si ele spalate, la fel ca si pilota, iar daca le folositi deja de mai bine de 6 luni sunt putin cam depasite de termen. Iar daca va ganditi cum ar trebui sa le spalati, va ajutam noi:

Perne din puf si umplutura de fibra

Puteti spala acest tip de perne in masina de spalat. Pentru cele mai bune rezultate este recomandata spalarea a doua perne concomitent.

De asemenea, daca pernele mai au inca eticheta, puteti urma instructiunile indicate, iar daca ati taiat-o sau nu a avut de la inceput, folositi un program pentru rufe delicate si apa calda si optati pentru inca un program de clatire si stoarcere. Daca aveti un uscator de rufe, folositi o temperatura joasa, intorcandu-le si scuturandu-le din cand in cand.

La programul de stoarcere puteti folosi cateva bile din cauciuc pentru uscare pentru a ajuta la umflare si pentru a impiedica ingramadirea continutului.

Perne din burete

Din pacate, pernele din burete nu pot fi spalate in masina de spalat sau de mana, insa puteti spala frecvent husa de protectie a acesteia. Pentru a indeparta prafu lde pe perna, aspirati-o pe ambele parti folosind o treapta inferioara de putere a aspiratorului. In cazul in care aveti un uscator de rufe, puneti perna in uscator si setati un program fara caldura. Curatati petele cu o carpa inmuiata in solutie de curatare si clatiti cu o carpa umeda apoi lasati-o la uscat inainte de a o folosi.

Unele perne din burete permit spalarea de mana, iar daca alegeti sa urmati instructiunile, fiti foarte delicati. Buretele ud este foarte greu si se poate destrama usor.

Indiferent cat de atent sunteti cu ingrijirea pernelor, acestea trebuie schimbate cu unele noi atunci cand o pliati iar aceasta nu isi mai revine la forma initiala.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.