Bucatarie updatata cu minim de efort si cheltuiala

0
1265

De regula, bucataria este cea mai aglomerata incapere din toata casa, dar si cea mai uzata: dulapuri lovite, stropi transformati in pete, pereti imbacsiti si zgariati, iar lista poate continua.

Exista insa o multime de metode pe care le putem aborda in ideea de a da o noua fata bucatariei, fara a fi nevoie de o renovare completa, care poate fi costisitoare.

Pentru a reimprospata o bucatarie veche si pentru a-i da un aer nou, cu un buget restrans puteti folosi propunerile noastre:

1. Vopsiti peretii si dulapurile

Cea mai simpla metoda de a improspata o bucatarie este o zugraveala proaspata.

Este foarte usor sa schimbati culoarea peretilor si poate fi la fel de usor sa schimbati si culoarea dulapurilor.

In functie de materialul din care este facuta mobila de bucatarie, o puteti vopsi(daca este lemn) sau o puteti colanta dupa bunul plac.

2. Inlocuiti corpurile de iluminat

Inlocuirea corpurilor de iluminat din bucatarie poate face minuni.

Atat lumina ambientala cat si lumina puternica sunt necesare in bucatarie, asa ca ati putea incerca sa le includeti pe ambele.

Multe bucatarii au un singur accesoriu de iluminat, de obicei pe mijlocul tavanului, dar problema este ca acesta nu furnizeaza suficienta lumina. Deoarece majoritatea bucatariilor nu dispun de spatiu suplimentar pentru a monta diverse corpuri de iluminat, puteti monta instalatii de lumini, asemanatoare celor pentru Craciun care vor compensa lipsa luminii.

3. Inlocuiti manerele

Pentru a reimprospata dulapurile trebuie doar sa le redecorati, iar manerele sunt disponibile in diverse culori, stiluri si forme. Pentru a pastra aspectul si uniformitatea, alegeti manere care sa fie asemanatoare cu robinetii, balamalele si clantele, iar daca sunteti mai nonconformist puteti alege sa folositi materiale inedite, perlate, emailate sau sticla.

4. Refaceti fata dulapurilor

Daca nu puteti sa vopsiti sau sa acoperiti fetele dulapurilor atunci puteti sa le inlocuiti. Aceasta metoda poate fi mai costisitoare, dar cu siguranta mai ieftina decat daca ati inlocui tot mobilierul.

Poate fi putin mai complicat, dar daca nu va pricepeti, cel mai bine este sa apelati la ajutorul unui profesionist.

5. Inlocuiti electrocasnicele

Daca bugetul va permite, puteti lua in calcul si inlocuirea electrocasnicelor, care nu numai ca vor arata mai bine, dar cu siguranta vor functiona mai bine. Si puteti lua in considerare si faptul ca electrocasnicele mai noi consuma si mai putina energie.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.