Atingere de maestru intr-o baie mica

0
1476

Chiar daca la prima vedere o baie mica poate fi de multe ori mai usor de renovat in comparatie cu o baie mare: mai putin material, costuri reduse, mai putin spatiu, acest lucru nu este neaparat o regula. Pentru ca pana la urma, chiar si o baie mica ofera aceleasi servicii ca si o baie mare, doar ca pe o scala diferita. Ambele ofera aceleasi facilitati pentru dus, chiuveta, toaleta, polita, etc.

Ce defineste o baie mica?

O baie mica se incadreaza intr-o dimensiune de aproximativ 15 mp, care include toate facilitatile unei bai normale.

Cu ce se diferentiaza de o baie mare?

In primul rand prin costurile de renovare am putea spune, dar nu este o regula. Difera de la om la om si de la preferinte la preferinte

Pot renova baia singur?

Desigur, cu minima conditie sa aveti totusi inclinatie catre asa ceva, caz in care un spatiu mic ar fi un loc ideal pentru a-ti testa aptitudinile de decorator DIY.

Ce trebuie sa fac?

Acum incepe adevarata provocare pentru care trebuie sa va pregatiti temeinic:

1. Stabiliti nevoile si dorintele in ceea ce priveste baia

-In primul rand trebuie sa decideti daca aceasta va fi o baie completa sau mai degraba una ocazionala(care nu include, de exemplu, posibilitatea de a face dus).

-In al doilea rand, trebuie sa stabiliti cine va folosi baia. Daca o veti folosi dumneavoastra, trebuie sa acordati atentie tuturor detaliilor pentru ca pana la urma va veti petrece zilnic ceva timp acolo, dar daca va fi una ocazionala, pe care o vor folosi de exemplu musafirii, atunci nu va trebui sa acordati atat de multa atentie spatiului si puteti folosi materiale mai ieftine.

2. Planificati si cel mai mic detaliu al baii

De obicei, spatiile mici necesita un plan bine pus la punct, deoarece acestea trebuie sa contina toate facilitatile unei bai de dimensiuni mari. Pentru asta va puteti folosi de programe special concepute pentru calculator, care va pot oferi o imagine de ansamblu asupra spatiului.

3. Decideti cine va face renovarea

De cele mai multe ori, serviciile unui specialist costa destul de mult, in timp ce o implicare personala poate costa cu pana la 50% mai putin. Incercati sa faceti personal cat mai multe lucruri si sa lasati partile mai dificile pentru un profesionist.

4. Instalatia de apa si instalatia electrica

Incepeti cu instalatia de apa si cea electrica. Trageti tevile, scurgerea, bateriile, robinetii, etc si continuati cu instalatia electrica. Trebuie sa profitati de faptul ca baia se afla in constructie pentru a realiza aceste instalatii, dupa care va va fi mai usor sa va continuati misiunea.

5. Ocupati-va de podea si de spatiile de depozitare

O data ce instalatiile au fost realizate, va puteti ocupa de pardoseala, indiferent de solutia pe care o alegeti(gresie, marmura, mozaic), puteti monta dulapurile, puteti zugravi si puteti monta accesoriile(oglinda, bara de prosoape, suport de hartie igienica, suport de dus, etc).

 

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.