Alege bumbacul potrivit pentru prosopul potrivit

0
1091

Pe langa accesoriile decorative, prosoapele potrivite iti pot lumina atat baia cat si dispozitia. Exista o gama larga de optiuni disponibile in ceea ce priveste prosoapele, de la prosoape confectionate „in subsol” si pana la luxuriosul bumbac egiptean si fiecare poate avea un loc in gospodarie.

Iata un ghid pe care cu siguranta il veti gasi util atunci cand va hotarati sa va achizitionati prosoape pentru baie:

Majoritatea prosoapelior sunt confectionate din bumbac sau amestecuri de bumbac. Dar pentru ca un prosop contine bumbac nu inseamna neaparat ca este si de calitate superioara. Ceea ce conteaza este cantitatea de bumbac pe care o contine si tipul de fibra folosita la confectionare, care poate afecta rezistenta prosopului, rezistenta culorii, etc.

De exemplu, unii producatori vand prosoape pe a caror eticheta este mentionat bumbac Egiptean sau bumbac Pima, dar care contin materiale sintetice care le dau stralucire. Din pacate aceste materiale limiteaza capacitatea de absorbtie a prosoapelor. Pentru a va asigura ca este intr-adevar de calitate superioara, fiti siguri ca pe eticheta scrie 100% bumbac.

Iata si cateva tipuri de bumbac:

Bumbac Egiptean

Acesta este regele bumbacului, un tip de bumbac de lux, cultivat in climatul cald al Egiptului, apreciat pentru fibrele lungi si dense. Densitatea fibrelor face ca prosopul sa fie foarte absorbant, iar acestea pot rezista ani de zile, ingrijite adecvat.

MicroCotton

O marca a calitatii excelente, cu fibre lungi, cultivat in India. Fibrele sale moi, plusate, creaza un prosop pufos, cu o textura asemanatoare pielii de caprioare, foarte absorbant.

Bumbac organic

Bumbacul organic certificat este cultivat in conditii extrem de controlate, fara a fi folosite pesticide sau ingrasaminte chimice si tratat special pentru a-i asigura rezistenta si pentru a minimiza impactul asupra mediului. De obicei, pentru prosoapele organice sunt folosite culori eco-friendly, pentru a crea intr-adevar un prosop ecologic.

Bumbac Pima(Supima)

Cultivat cel mai adesea in Sud-Vestul Statelor Unite, bumbacul Pima este realizat din aceeasi planta ca si bumbacul Egiptean. Cunoscut pentru fibrele sale bogate, foarte lungi, bumbacul Pima este considerat a fi un amestec de bumbac de o calitate superioara.

Bumbacul Turcesc

Cultivat exclusiv in Turcia, bumbacul Turcesc este un bumbac premium, cu fibre ultra lungi, din care sunt confectionate prosoape cu un nivel ridicat de rezistenta, absorbtie si confort.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.