9 sfaturi utile pentru o curatenie rapida

0
1042

A venit primavara si curand va veni si Pastele, iar gospodinele se mobilizeaza. Primavara este sezonul curateniei iar curatenia de primavara este o traditie care ne ajuta sa ne reimprospatam casa si sa ne pregatim pentru sezonul cald.

Problema este ca de cel mai multe ori nu stim de unde sa incepem si cat va dura.

Pentru o curatenie organizata si rapida am pregatit o lista de 9 sfaturi pe care cu siguranta o veti gasi utila:

Tineti produsele si accesoriile la un loc

Prima regula pentru o curatenie rapida este sa avem acces rapid la accesoriile si produsele de curatenie pe care le vom folosi. Cand vine momentul curateniei, ne piere tot cheful daca trebuie sa cautam produsele de care avem nevoie sau daca trebuie sa ne amintim unde le-am pus ultima data.

Puteti organiza cate o cutie cu tot ce aveti nevoie pentru curatenia fiecarei camere.

 Ascultati muzica 

De cele mai multe ori, femeile fac singure curatenie, pentru ca nimeni nu o face ca ele!

Pentru a inveseli starea de spirit destul de iritata de povara curateniei puteti asculta muzica. Un play-list care sa redea muzica preferata este absolut necesar. Va va tine de urat, va va da o stare de bine si de relaxare si va va ajuta sa terminati mai rapid treburile casnice.

Incepeti cu camera cea mai putin preferata

Camera pe care o lasati mereu ultima este prima cu care trebuie sa va apucati.

Incepeti cu cele mai dificile si mai enervante zone ale casei, pentru ca la inceput sunteti puse pe treaba si motivate, iar o data ce ati terminat cu toate acele zone enervante vi se va parea ca restul este floare la ureche.

Nu curatati sa fie curatat

Poate suna ca un motiv de a face mai putina treaba, dar nu pierdeti timp curatand lucruri si zone care nu au nevoie sa fie curatate.

Daca de exemplu, frigiderul a fost curatat in urma cu ceva timp si nu are nevoie inca de curatenie, nu va pierdeti timpul cu asta doar pentru ca este curatenie generala.

Nu lasati mizeria sa se stranga

De fiecare data cand vedeti dezordine, curatati! Este foarte bine daca reusiti sa implementati ideea si membrilor familiei. Daca va obisnuiti sa asezati lucrurile la locul lor dupa ce le-ati folosit, atunci la curatenia generala totul va fi mai simplu si nu veti mai pierde timpul aranjand lucrurile la locul lor.

Nu folositi produse de curatenie in exces

Prima reactie pe care o avem la curatenia generala este sa folosim o cantitate cat mai mare de solutii de curatat, dar acest lucru nu este necesar. In plus, o cantitate mare de asemenea produse poate afecta suprafetele, iar neclatite bine, vor lasa o pelicula care va atrage mizeria si praful, ca un magnet.

Incepeti de sus in jos

Intotdeauna incepeti curatenia de sus in jos. Acest lucru va permite sa evitati stropirea si depunerea prafului pe zonele deja curatate.

De la uscat la umed

Intotdeauna incepeti curatenia cu partea uscata: stergeti praful, scuturati, curatati peretii, etc, iar apoi continuati curatenia cu apa. In acest fel veti evita redepunerea prafului.si imprastierea mizeriei.

Aranjati produsele la locul lor

Pentru a fi gata pentru urmatoarea sesiune de curatenie, trebuie sa va asigurati ca toate accesoriile si produsele sunt puse la locul lor cu grija.

In acest fel vor fi gata oricand pentru dumneavoastra.

 

 

 

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.