7 reparatii esentiale pentru o casa functionala si trainica

0
693
7 reparatii esentiale pentru o casa functionala si trainica
Daca incercati sa va dati seama ce ati mai putea repara prin casa fara prea multe costuri, trebuie sa va spunem ca exista cateva reparatii pe care cu siguranta nu ar trebui sa le omiteti. Nu numai ca vor costa putin si le puteti face singuri, dar va pot scuti si de alte costuri suplimentare, daca nu va ocupati de ele la timp:
1. Astuparea gaurilor pe unde s-ar putea scurge apa
Astuparea gaurilor nu costa mult, dar realizeaza un lucru important: Tine apa la distanta de locurile in care nu ar trebui sa se afle. Verificati cabina de dus, cada, zonele din jurul usilor si a ferestrelor, etc si apoi ocupati-va de ele pentru ca pagubele provocate de infiltrarea apei vor costa mai mult.
2. Reparati acoperisul
Un acoperis fisurat. prin care se scurge apa poate duce la probleme serioase-daune structurale, mucegai, etc. Ocupati-va de ele cat mai curand posibil pentru a va scuti de cheltuieli majore.
3. Curatati filtrele de la sistemul HVAC( incalzire, ventilatie, aer conditionat)
Filtrele de aer murdare ingreuneaza functionarea sistemului HVAC, duc la cedarea acestuia si cresc valoarea facturilor. Extindeti durata de viata a sistemului inlocuind filtrele o data pe luna.
4 Daunatorii
Furnici, gandaci, rozatoare! Daca va confruntati cu astfel de chiriasi este cazul sa ii dati afara. Cu cat amanati mai mult, cu atat mai mult se vor inmulti si vor produce pagube mai semnificative.
5. Tevi fisurate
Orice scurgere provenita de la o teava fisurata poate avea un impact major asupra casei. Ocupati-va de orice teava fisurata de indata ce o depistati.
6. Vopsea sau zugraveala decojita
Vopseaua proaspata face casa sa arate frumos dar mai are un rol important. pastreaza obiectele ferite de rugina, mucegai, umezeala. Daca aveti vreun asemnea loc, in casa, pe fatada sau in oricare alta parte este timpul sa puneti mana pe o pensula.
7. Drenarea apei
Jgheaburi infundate, burlane care nu tin apa departe de casa, montaj defectuos, materiale nepotrivite, toate duc la probleme de drenare a apei si pun fundatia in pericol. Este timpul sa va ocupati de aceste probleme inainte de sezonul ploios si inainte de a fi prea tarziu.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.