6 sfaturi simple pentru un living primitor

0
1850
6 sfaturi simple pentru un living primitor

Nu stii de unde ar trebui sa incepi sa iti amenajezi livingul?

Iata cateva solutii pentru un inceput bun si un final pe masura asteptarilor:

1. Gasiti punctul de atractie al camerei6 sfaturi simple pentru un living primitor

 

Prima data va trebui sa stabiliti care este punctul de atractie al camerei. Poate fi un semineu sau poate fi o fereastra care ofera o priveliste incantatoare. Mobila nu trebuie neaparat sa fie pozitionata cu fata la acest punct; doar folositi-va de el ca reper pentru amenajarea spatiului.

2. Alegeti canapeaua potrivita6 sfaturi simple pentru un living primitor

Livingul este destinat intalnirilor si reuniunilor, astfel incat trebuie sa luati in considerare un mobilier de buna calitate care poate sa reziste la trafic si uzura.

Majoritatea livingurilor sunt amenajate in jurul unui punct de interes, dar daca aveti o camera lunga si ingusta, atunci puteti lua in calcul amenajarea spatiului cu mai multe piese de mobilier de sedere: o canapea, un fotoliu, un taburet tapitat. Cu cat aveti un buget mai mare alocat cu atat puteti gasi mai multe solutii de configurare a asezarii mobilierului. Trebuie doar sa va asigurati ca lasati un spatiu de aproximativ 60 de cm intre piesele de mobilier.

3. Optati pentru o masuta de cafea si suprafete plane6 sfaturi simple pentru un living primitor

Un living perfect amenajat dispune de suficiente suprafete plane ce pot gazdui obiecte si decoratiuni. Pozitionati masuta de cafea la 35-40 cm de canapea, iar inaltimea acestora ar trebui sa fie aceeasi cu inaltimea sezutului canapelei.

4. Alegeti dimensiunea potrivita 6 sfaturi simple pentru un living primitor

Pentru a pastra un echilibru in amenajarea livingului trebuie sa alegem mobila la dimensiunea potrivita.

De exemplu, masuta de cafea nu ar trebui sa aiba mai mult de 1/2 din lungimea canapelei, iar comoda ar trebui sa aiba inaltimea cel mult egala cu cea a spatarului canapelei.

5. „Incalziti” camera cu un covor6 sfaturi simple pentru un living primitor

Un covor este o solutie excelenta pentru a adauga caldura si confort livingului dar poate fi si piesa care uneste mobila. Majoritatea expertilor opteaza pentru gruparea canapelei, a fotoliilor si a masutei de cafea pe un covor, lasand restul camerei libera.

Este indicat sa pastrati o distanta de minim 15 cm intre marginea covorului si perete.

6. Lumina este cheia succesului6 sfaturi simple pentru un living primitor

Fara o lumina buna, chiar si cel mai frumos amenajat living poate cadea in anonimat. Cel mai bun iluminat va fi asigurat de surse multiple montate pe tavan si lampi asezate pe podea, iar ideal ar fi ca acestea sa fie controlate de un variator de tensiune pentru a regla lumina in conformitatea cu starea de moment.

 

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.