6 greseli pe care nu trebuie sa le faceti cand montati perdelele

0
1092
6 greseli pe care nu trebuie sa le faceti cand montati perdelele

Placerea fiecaruia care tocmai si-a achizitionat o casa este aceea de a si-o decora si mobila dupa bunul plac. Dar dupa ce tocmai ati suportat cheltuieli majore cu mutatul sau cu achizitonarea unei case nu prea va mai raman bani pentru serviciie unui profesionist si astfel va trebui sa va descurcati singuri. Iar provocarile va vor pune cu siguranta la incercare.

De exemplu perdelele. Acestea dau personalitate incaperii, dar si intimitate, iar montarea acestora nu este nicidecum un lucru usor.

Ce probleme am putea intampina:

1. Nu masurati corect

Primul lucru pe care ar trebui sa il faceti este sa masurati ferestrele si sa faceti ajustari in functie de cum ati vrea sa atarnati perdelele. Veti scuti inca un drum in plus daca perdelele si galeria sunt masurate corect.

2. Le atarnati prea jos

Montati intotdeauna perdeaua si galeria de la nivelul tavanului pentru a face camera sa para mai inalta, un lucru cu adevarat important pentru spatiile mici.

3. Cumparati perdele prea scurte

Pentru un look clasic trebuie sa mergeti cu perdeaua pana jos. Daca optati pentru perdelele deja finisate, asigurati-va ca acestea ating podeaua, chiar daca trebuie sa optati pentru o lungime mai mare care trebuie ajustata.

4. Nu luati in calcul desimea

In mod traditional, perdeaua trebuie sa aiba de 2 ori si jumatate latimea ferestrei sau a peretelui, pentru a avea o perdea deasa, care sa cada si sa se aseze frumos. Altfel va veti trezi cu o perdea dreapta, incretita la intamplare.

5. Evitati indreptarea

Perdelele creponate arata neingrijit. Nu fiti lenes gandindu-va ca oricum se sifoneaza pentru ca nu este adevarat. Va trebui sa calcati perdelele ocazional, nu zilnic.

6. Nu luati in calcul accesoriile

Perdelele sunt piesa de rezistenta, dar si accesoriile sunt importante. Acordati atentie greutatii perdelelor pentru a alege o galerie care sa o sustina si luati in calcul si tipul de galerie, care trebuie totusi sa se potriveasca stilului perdelei dar si al incaperii.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.