5 reguli de aur pentru o casa organizata

0
1319
5 reguli de aur pentru o casa organizata

Indiferent ca te muti sau organizezi ce ai agonisit pana acum, vei avea de infruntat o intrebare: „Ce fac cu toate astea”, iar cele 5 reguli de aur ale unei case organizate iti vor oferi raspunsul indiferent de metoda pe care o alegi.

1. 1 in – 1 out

Tine minte ca intotdeauna cand te hotarasti sa cumperi ceva, va trebui sa ii faci loc in casa, iar pentru asta va trebui sa renunti la altceva. Desigur, sunt situatii in care aceasta regula nu se aplica.

Dar daca ai tot ce iti trebuie in casa, care ar fi motivul pentru care ai mai cumpara inca ceva din ce ai deja? Si daca totusi o faci, renunta la cel vechi.

Sigur ca nu va veti apuca acum sa aruncati o bijuterie sau o carte pentru ca tocmai ce ati cumparat alta, ci ne referim la tot felul de obiecte si accesorii pe care nu le folositi si doar le depozitati

2. Incepeti cu spatiile de depozitare

Daca va organizati toata casa, incepeti cu spatiil;e de depozitare, cum ar fi podul subsolul, camara, debaraua, dulapurile. Astfel puteti scapa de lucrurile pe care le-ati tot adunat si care nu va mai trebuie si nici nu le mai folositi. Daca locuiti intr-un apartament mic, fara prea multe spatii de depozitare, atunci incepeti cu locurile in care depozitati majoritatea lucrurilor: dulapuri sau alte spatii in care depozitati tot felul de inutilitati.

3. Poti cumpara spatii de depozitare dar nu poti cumpara organizare

Majoritatea oamenilor care se gandesc la organizare se gandesc implicit si la solutii de depozitare si dau buzna la magazin pentru a cumpara tot felul de dulapuri, cutii, cosuri.

Din pacate, asta nu inseamna organizare ci inseamna relocare si ingramadire. In felul acesta nu veti renunta la nimic si veti gasi intotdeauna o solutie pentru a strange mai mult.

4. Etichetati

Probabil ca trebuie sa deschideti toate pungile, cutiile, borcanele pentru a gasi ceva ce cautati. Nu este eficient, mai ales cand depozitati pe termen lung, asa cum este in cazul hainelor de sezon. Faceti-va timp si etichetati tot, iar astfel veti fi mai organizat.

5. Organizare digitala

Organizarea include si colectia de casete, viniluri, carti, CD-uri, DVD-uri, etc ce pot fi pastrate si organizate digital. Nu evitati tehnologia doar pentru ca nu ati folosit-o. Este un spatiu virtual ce va poate fi de mare ajutor.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.