5 mituri despre curatenie demascate

0
876
5 mituri despre curatenie demascate

Exista lucruri si credinte dobandite din mosi stramosi, mai ales cand vine vorba de curatenie. Facem ca bunica pentru ca asa am invatat si pentru ca bunica era o gospodina desavarsita, lucru pe care l-a transmis si mamei, iar mama ni l-a transmis noua. Dar oare cate din acele obiceiuri sunt de fapt mituri?

1. Este clorul cel mai bun produs de curatenie?

Cred ca asa crede majoritatea gospodinelor. Pana la urma, un produs care este capabil sa scoata orice pata de pe orice suprafata este un produs bun. Dar de fapt lucrurile nu stau chiar asa.

Clorul este un produs de albire si nu de curatenie. indeparteaza petele dar nu si murdaria sau reziduurile de pe suprafete, plus ca acesta poate afecta atat pielea cat si suprafetele pe care este aplicat.

Clorul este doar un bun dezinfectant si o solutie pentru pete. ATAT!

2. Otetul curata orice?

Otetul este un produs minunat, nu numai in bucatarie, dar si ca ajutor la curatenie. poate fi eficient in multe probleme, este ecologic, dar si-a castigat o reputatie putin nemeritata.

Contrar credintei ca otetul poate curata orice, acesta poate provoca numeroase daune, folosit pe suprafetele nepotrivite, cum ar fi pardoseala de lemn sau parchetul cerat, pe care le poate afecta din cauza aciditatii, covoare, despre care se crede ca elimina mirosurile, cand, de fapt nu face decat sa le acopere.

3. O cantitate mai mare de detergent are o putere de curatare mai mare?

Aceasta este o conceptie gresita. Detergentul nu trebuie folosit decat in cantitatea indicata deoarece cu cat folosim mai mult detergent cu atat ne va fi mai greu sa il clatim. Calitatea detergentului este aceea de a atrage mizeria, dar aceasta calitate se poate transforma in defect. lasat neclatit, detergentul va atrage intr-un final mizeria. Si nu pentru a o curata.

De asemenea, o cantitate prea mare de detergent folosita la masina de spalat poate provoca multa spuma, care im;plicit poate afecta functionalitatea masinii.

4. Fara coloranti, fara conservanti!

Acesta este un motto de urmat! Dar in ceea ce priveste alimentele!

In cazul produselor de curatenie, colorantii si conservantii au rolul lor. Colorantii va permit sa vedeti care parti ale unei suprafete au fost curatate si care nu, iar conservantii tin microbii si germenii la distanta si maresc durata de valabilitate a produselor de curatenie.

5. Ziarele curata geamurile si oglinzile?

Ziarul este una dintre cele mai ecologice solutii de curatare. Chiar daca acestea sunt o solutie practica la prosoape de hartie sau carpe de curatenie, nu sunt intotdeauna si cea mai buna solutie. Adevarul este ca ziarul poate pata oglinda sau rama oglinzii, lucru valabil si in cazul geamurilor. In combinatie cu produsele de curatenie, tusul folosit la imprimarea ziarelor devine lichid si poate ramane imprimat pe tocuri. Si nu cred ca vrea cineva sa citeasca gazeta de pe tamplaria geamurilor sau de pe oglinda. Plus ca veti munci dublu, incercand sa indepartati petele de tus.

 

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.