5 lucruri pe care nu ar trebui sa le faceti covorului

0
682

Covoarele nu sunt atat de greu de intretinut pe cat unii ar tinde sa creada, dar au nevoie de atentie si nu ar trebui neglijate.

Pentru a le proteja si pentru a ne asigura ca vor arata bine pentru mult timp, trebuie sa stii ca sunt lucruri pe care nu ar trebui sa le faceti niciodata:

Nu frecati covorul cu peria

De obicei, atunci cand varsam ceva pe covor, prima intentie este de a ne neapusti asupra covorului cu o perie, dar acest lucru poate fi daunator pentru covor.

Covorul este facut din fibre, rasucite intre ele, care apoi sunt supuse la temperaturi mari pentru a le intari. Atunci cand frecam covorul, riscam sa afectam rezistenta tesaturii. Fibrele se vor desface iar covorul se va rari si ne vom trezi cu un covor pe suprafata caruia vom avea o portiune neclara ce poate arata chiar mai rau decat pata originala.

Asadar, atunci cand vrem sa curatam o pata de pe covor, trebuie mai degraba sa o stergem usor cu o carpa, decat sa o frecam cu sete cu o perie

Nu folosit produse care nu sunt dedicate curatarii covorului

Singurele produse pe care le puteti folosi pentru a curata covoarele sunt cele special concepute pentru asta! Aceasta ar trebui sa fie legea fundamentala a intretinerii covoarelor.

Atata timp cat nu cunoastem compozitia altor solutii, nu putem sti cu exactitate daca, si ce fel de efecte pot avea asupra covorului, astfel incat este mai bine sa nu le folosim.

Nu calcati incaltati pe covor

Cel mai usor si mai eficient lucru pe care il puteti face pentru covorul dumneavoastra este sa va descaltati la intrare! Iar astfel veti evita sa il acoperiti cu mizeria pe care o aveti pe talpa pantofilor.

De asemenea, daca aveti animale de companie pe care le scoateti afara, luati in considerare ca ar trebui sa le stergeti pe labute, inainte de a le da drumul in casa.

Nu „tarati” mobila pe covor

Chiar daca pare o metoda la indemana pentru a muta piese de mobilier grele dintr-un loc in altul, este la fel de „la indemana” pentru a deteriora covorul. Nu numai ca se poate rari dar daca aveti o mocheta ce ocupa intreaga suprafata a camerei, aceasta se poate increti si cu siguranta va va fi greu sa o reasezati pe pozitie.

Incercati intotdeauna sa ridicati obiectele de mobilier atunci cand le mutati, iar daca sunt grele, incercati sa puneti pe jos o folie de plastic. In acest fel mobilierul va aluneca mai usor iar covorul nu va avea de suferit.

Nu il expuneti prea mult la soare

Incercati pe cat posibil sa il feriti de razele soarelui deoarece majoritatea covoarelor se decoloreaza atunci cand sunt expuse luminii solare.

Puteti alege sa cumparati covoare rezistente la decolorare, exclus cele din fibra de nylon, sau puteti acoperi geamurile cu jaluzele sau obloane atata timp cat soarele bate direct in casa.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.