5 intrebari si tot atatea raspunsuri despre trandafiri

0
1272

Amenajarea gradinii nu este o treaba usoara, iar in ceea ce priveste trandafirii… E mult de munca, dar si rezultatele sunt pe masura. Desigur ca exista o sumedenie de intrebari despre trandafiri, pe care nu numai cei care ii cultiva si le pun, ci si cei carora doar le plac trandafirii. Pentru ca pana la urma, trandafirii sunt un simbol al romantismului.

 

  1. Exista trandafiri negri?5 intrebari si tot atatea raspunsuri despre trandafiri

Exista trandafiri negri doar datorita abilitatii florarilor de a schimba aparenta florilor, colorandu-le in functie de ocazie.

Anumite specii au fost modificate de cercetatori dar nu s-a ajuns la culoarea neagra ci s-a obtinut doar o culoare mai inchisa, asa cum este trandafirul „aproape negru”. Denumirea este putin dramatizata, deoarece, in fapt, este doar un trandafir de culoare rosu inchis.

  1. Ce culori naturale pot avea trandafirii?5 intrebari si tot atatea raspunsuri despre trandafiri

Paleta de culori a trandafirilor este foarte variata, de la monocolor la bicolor si diferite tonuri ale aceleiasi culori.

  1. Sunt dificil de tuns si de ingrijit?5 intrebari si tot atatea raspunsuri despre trandafiri

Anumite specii de trandafiri au fost dezvoltate special pentru rezistenta impotriva unor boli si daunatori.

Operatiunea de a tunde trandafirii nu mai este atat de stricta cum era in trecut. Desigur ca trebuie tunsi cu foarfece speciale foarte bine ascutite. Nu putem tunde trandafirii cu masina de tuns iarba.

Iar in ceea ce priveste ingrijirea trandafirilor, trebuie sa retinem ca fiecare specie se comporta diferit. Nu putem generaliza deoarece anumite specii sunt pretentioase, in timp ce altele nu sunt.

O specie foarte usor de intretinut si deloc pretentioasa este „Candy Oh! Vivid Red”

  1. Ce tipuri de trandafiri exista?

Trandafirii pot fi clasificati in mai multe feluri, dar in primul rand trebuie clasificati stiintific pe categorii folosite de experti:

-Hibride;

-Polyanthas;

-Floribundas;

-Grandiflora.

Exista desigur si clasificari minore, in functie de utilizarea trandafirilor sau in functie de caracteristicile grupului.

  1. Ce fel de planta este trandafirul?

Din punct de vedere tehnic, trandafirii sunt clasificati ca arbusti, dar ca si oricare alte plante acestia pot fi clasificati si in functie de interesul personal al fiecaruia.

Unii oameni considera trandafirii ca fiind plante medicinale, reflectand o varietete de utilizari fie culinare, fie de alta natura pentru acesti arbusti.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.