5 greseli pe care le faci cand stergi praful

0
1608
5 greseli pe care le faci cand stergi praful

Stergerea prafului este una dintre cele mai neplacute parti ale curateniei si pare ca oricat ai sterge parca nu ai sters. Este o treaba enervanta pe care nu mai stii cum sa o abordezi, dar s-ar putea ca in primul rand tu sa gresesti atunci cand stergi praful, insemnand ca te sabotezi singur si nu praful are ceva cu tine.

Ce ai putea face gresit?

Folosesti un pamatuf de praf

Fara indoiala, simpaticul pamatuf este o greseala. Poate parea practic dar nu este. Pamatuful de praf este doar o unealta pentru lenesi.

Ganditi-va logic: ce se intampla cu praful? Nimic! Este doar imprastiat de colo colo, fara a fi cu adevarat indepartat.

Nu il mai folositi si in schimb incercati o carpa din microfibra sau electrostatica. NUmai acestea sunt capabile sa retina cu adevarat praful.

Uitati de ventilatie si de aerul conditionat

Sistemele de ventilatie si de aer conditionat sunt adevarati magneti de praf. Iar daca uitati sa le curatati, in timpul functionarii acestea nu vor dsufla doar aer ci si praful acumulat in interior. Dureaza cateva minute sa le curatati si o puteti face cu aspiratorul.

Stergeti praful „pe uscat”

Praful se ridica foarte usor in aer, iar atunci cand stergeti praful pe uscat, acesta se ridica si devine greu de indepartat. Pulverizati intotdeauna carpa cu un spray pentru praf sau pur si simplu cu apa, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Pulverizati solutia direct pe suprafata

Daca obisnuiti sa puverizati solutia de sters praful pe suprafete, opriti-va!

Nu veti putea niciodata indeparta solutia in totalitate, pentru ca de cele mai multe ori folosim mai multa in ideea ca dispare mai repede, dar nu este asa. In schimb solutia ramane pe suprafata si devine un magnet pentru praf.

Nu curatati aspiratorul

De obicei, intai stergem praful iar apoi aspiram. Nu ar fi nicio problema daca sacul aspiratorului si filtrele ar fi si curate. Filtrele imbacsite de praf nu vor face decat sa retrimita praful inapoi in camera. Spalati sau inlocuiti frecvent atat sacul aspiratorului cat si filtrele.

Lasa raspuns

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.